1992. aastal linastunud multifilmi vastu protesteerisid Ameerika-araabia kogukonnad, kes viitasid Araabiamaade halvustamisele antud teoses. Kaebuse peale multifilmi ka kohendati. Muu seas sisaldas lõikamata variant Araabiamaa iseloomustust kui kohta, kus "nad lõikavad otsast su kõrva, kui nägu ei meeldi."

8. Krabi Sebastian "Väikeses merineitsis"

Krabi Sebastian rääkis muinasjutufilmis Jamaika-aktsendiga ning õpetas laulus "Under the Sea", et  elu mere all on parem, sest seal ei pea töötama.

7. Varesed "Dumbos"

Lendava elevandi loos käituvad varesed kui ühed autentsemad afroameeriklaste stereotüübid. Ühe varese nimi on stereotüüpne neegrinimi "Jim Crow", neid kujutatakse vaeste ja harimatutena, nad kannavad tobedaid mütse ja suitsetavad pidevalt.

6. Kuningas Louie "Džungliraamatus"

1967. aastal otsustab Disney kujutatada neegrit hoopis ahvina. Kõik teised loomad džunglis räägivad inglise aktsendiga, kuid mitte ahvid, kes pealegi tahavad hirmsasti "tõelisteks inimesteks" muutuda (vt. kuningas Louie laul "I wanna be like you".)

5.  Siiami kaksikute kamp  "Tikus ja Takus"

1989ndaks aastaks oli rassism afroameeriklaste suhtes tabu,  õnneks  ei kehtinud sama aasialaste puhul, keda kujutatakse antud multifilmis kissis silmadega kassidena, kes peavad keldris ileegaalset hasartmängupunkrit ning räägivad kohutavat inglise keelt. Lisaks vahetavad nad Jaapani võitluskala Juice Lee kohvritäie surnud kala vastu.

4. Kentaur Päikeselill "Fantaasias"

Fantaasia (1949) on maaliliselt ilus koht, kuid Aafrika päritolu kentaurid on ikkagi ilusamate Aaria kentauride kapju puhastavad teenijatüdrukud. 1960. aasta variandis likvideeriti neeger-kentaurid "Fantaasiast."

3. Indiaanlased "Peter Panis"

Multifilmi laulus "What Makes The Red Man Red", saame teada, et indiaanlaste nahk muutus punaseks peale seda, kui ta suudles tüdrukut ja punastas. Lisaks viidatakse mõned korrad põlisameeriklaste misogünistlikele kalduvustele, mille üle nalja heidetakse.

2. Onu Remus "Lõuna Lauludes"

Allhiphop.com võrdleb teose sisu sellega, nagu oleks keegi teinud filmi juutidest Saksamaal vahetult pärast Teist maailmasõda teemal "Meiega ei juhtunud ju midagi halba. Ei iial!" Filmis ei räägita midagi neegrite kannatustest 19. sajandi Ameerikas.

James Baskett, kes mängis onu Remust, ei lubatud 1946. aastal isegi filmi esilinastusele. Disney pole "Lõuna Laule" ka kunagi videolevisse paisanud, huvitav, miks?

1. Neljapäev raamatus "Miki Hiir ja Neljapäev"

1948. aastal välja antud lasteraamatus saab Miki Hiir Lääne-Aafrikast kasti banaane. Kasti sees on ka - oh üllatust -  aafriklane!  Viimase ajab segadusse Miki inimlik elustiil ning metslane hakkab seepeale sooritama suvalisi vägivallaakte.

Valitud tsitaate raamatust:

"Või nii," naeris Miki. "Ma peaksin olema sinu koduõpetaja ja ka hooldeõde, kuid sa ei oska isegi rääkida!"

"Las ma vaatan. Ehtne Aafrika pärismaalane," pomises Miki. "Võib-olla peaksin talle koha kätte näitama."