Dmitri Linter

Sai tuntuks 2007. aastal pronksiöö sündmuste ajal. Kaitsepolitsei süüdistas Linterit rahutuste korraldamises, kohus mõistis ta õigeks.

Tegelikult ei ole ta olnud vene kogukonnas kunagi eriti populaarne. Näiteks 2007 riigikogu valimistel, kus Linter kandideeris Konstitutsioonipartei nimekirjas, kogus ta kõigest 122 häält.

Nüüd on Poliittehnoloogia Instituudi juht Linter taas oma sõiduvees. 6. aprillil soleeris ta Vene telekanali RTR populaarses saates “Pühapäeva õhtul Vladimir Solovjoviga”. Linter rääkis, kuidas ta on pidanud oma vaadete tõttu kannatama: “Me läksime (aprillirahutuste ajal – EE) teadlikult välja olukorra teravdamisele. Kahjuks ei suutnud Venemaa näidata end 2007. aastal nii jõulisena, kui ta näitab end praegu Krimmis.” Samas saates jutustas Linter, et iga aasta 9. mail koguneb pronkssõduri juurde 150 000 inimest. “Tänu Krimmile hakkasime tundma, et õiglus on olemas,” ütles Öise Vahtkonna omaaegne liider. Koos aktivist Juri Žuravljoviga korraldab Linter Tallinnas Eesti venelaste nimel miitingu, et demonstreerida solidaarsust Krimmiga.