Üldiselt on minu elu juba pisikesest peale olnud tihedalt organiseeritud. Lapsepõlves pidin jagama end kooli, muusikakooli, tantsimise ja laulmise vahel. Kusjuures laulmas käisin nädalavahetustel Tallinnas. Eks sealt ongi aja planeerimine ja organiseeritus maast madalast sisse jäänud.

Meie laps on õnneks väga rahuliku iseloomuga ja muusikat naudib suurima heameelega, seega on proovides tihti kaasas ning ka kontsertidel istub rõõmuga isa süles. Saame oma ajagraafiku sel moel paika, et esinemised jäävad õhtutundidele, kui Taavi istungid läbi saavad.

Kui palju erines emaks saamise reaalsus ettekujutusest lapse kasvatamisest?

Ma ei vea nõuandvatest raamatutest näpuga järge, kuidas peab last kasvatama. Pigem püüan anda edasi just seda tarkust, mis minus on, ja kasvatada teda ikka sise­tunde järgi enda sarnaseks tubliks inimeseks. Lapse arenguks on tähtis, et ümberringi on armastavad inimesed ja kodus on hea olla.

Kuidas Miina Rihanna omale nime sai?

Nimi oli varakult olemas, nii et perekonnaseisuametis seda nuputama ei pidanud. Samas ei tõtanud me ka kohe esimesel päeval seda registreerima.

Tahtsime ise kõigepealt nimevalikuga harjuda ja tunnetada, et see lapse iseloomuga ikka sobib.

Mis on lapse saamisega elus muutunud?

Ma ei tunneta kuidagi, et Miina oleks meie elukorraldust muutnud. Ainuke koht, kus varem rohkem käisin, oli kino. Usun, et kui Miina suuremaks saab, küllap siis hakkame juba koos filme vaatama.

Toituma oleme samuti tervislikumalt hakanud. Varasemalt ma hommikuti endale süüa ei valmistanud. Nüüd algab meie päev hommikupudruga, mida Miina väga armastab.

Mida põnevat koos ette võtate? Mis last eriti rõõmustab?

Nii väikese lapsega nagu Miina (täna on ta juba 7 kuud 1 päev) on kõik tegemised koostegemised. Suvel käisime sageli Saaremaal ja sõitsime mööda Eestimaad ringi. Miina on väga uudishimulik laps. Talle meeldib, kui saab ise uusi asju avastada ja kogeda. Meie rõõmsameelne laps naerab palju. Nii et nalja saab meil pidevalt.

Mis tänases taustsüsteemis värsketele lapsevanematele peavalu valmistab?

Mind ennast häirib emana see, et pole piisavalt emale ja lapsele sisustatud tube, kus last toita ja mähkmeid vahetada. Noortele emadele loodud tingimustes jääme Londonist või lähinaaber Helsingist kaugele maha. Kindlasti ei taha ükski ema oma lapsukest viia mähkmeid vahetama haisvasse tualetti, kus ümbrus on võikalt räpane.

Paraku on see tihtipeale meie reaalsus.

Samuti ei pääse lapsevankriga paljudesse kohtadesse ligi. Linnaplaneerijad peaksid teid rajades tunduvalt rohkem väikelastega peredele mõtlema. Eks sama teema puuduta ju ka ­liikumispuudega ­inimesi. Lifte ja abistavaid kaldteid on linnapildis vähevõitu. Proovisin eile ühissõidukit kasutades lapsevankriga linna pääseda. Reklaamitud reisisaatjaid bussis polnud ja trepist ülessaamine oli paras katsumus ning võttis igasuguse isu sel moel liiklemiseks ära.

Kuidas koduseid tegemisi jagate? Kes kodus süüa teeb? Mis on pere lemmiktoit?

Kodus toimetan ikka põhiliselt mina. Miina on muidugi see, kes jälle oma toimetamistega asjad pea peale pöörab, et mul ikka piisavalt tegemist oleks.

Puhkehetki just väga palju ette ei tule. Perele süüa valmistan enamjaolt samuti mina. Võin end päris korralikuks kokkajaks pidada. Vahel meeldib meile muidugi väljas käia ja teiste kokakunsti nautida.

Lemmiktoitu kui sellist meil vist ei olegi. Midagi eraldi ma lapsele ei valmista, aga tutvume tasapisi erinevate maitsetega. Ta on meil selline gurmaanikalduvustega. Näiteks meeldib Miinale kukeseenekaste, soolalõhe ja sinihallitusjuust. Ka koogid ja pirukad leiavad alati väga sooja vastuvõtu.

Kas Miinale on tekkinud juba oma lemmiklaulud, kui unelaule laulate?

Muusika ja laulmine meeldib Miinale väga. Eriti elevile läheb ta siis, kui laulab Maar­ja. Usun, et ta on Maarja-Liis Ilusa kõige noorem fänn. Unelaulu laulab isa  - mingit kalli-kalli-lastelaulu. Kui mina Miinale sama laulu laulan, siis ta nii väga rahul ei ole. Isaga on neil hea klapp.