3. juunil 2011 läksin Suure-Jaanis maja juurde. Olin tarvitanud ka alkoholi, kuid suht vähe. Seda võin küll kinnitada, et olin endast väga väljas.

Läksin hoovi ja hakkasin tädiga rääkima ja küsima. Kas ei oleks mõistlik maksta meile, st minule ja vennale mingisugune raha, et meie jäime sellest pärimisest ilma. Tädi ütles, et tema ei maksa mingisugust summat, et on olemas kinkeleping. Mingisugust ähvardamist ei olnud. Ei ole ma ähvardanud maja põlema panna.

Kuna olin väga närvis, siis võtsin maast kivi ja viskasin maja aknasse. See muidugi purunes. Mina tädi ei tõuganud. Kindlasti ma solvasin sõnadega, ütlesin roppusi välja. Kahetsen kogu südamest, et nii käitusin. Kivi viskasin küll aknasse, sest olin endast nii väljas.“

Tädi tunnistuse kohaselt lõi vennapoeg teda mitu korda rusikaga vastu kätt. Aknast sisse lennanud kivi lõhkus ära toas olnud kapi, tekitades kokku kahju üle 500 euro.

Tänavu kevadel Tartu maakohtus sõlmitud kokkuleppemenetluses leidis kinnitust, et Toobal ähvardas oma tädi maja maha põletada. Ta sai karistuseks 180 tundi üldkasulikku tööd.

See on Toobalile viies kriminaalkaristus. Näiteks 2003. aastal tungis ta ühte Vändra tallu, kus pigistas üht inimest kõrist ja lõi teist puuhaluga. Tol korral maskiga oma nägu varjanud Toobali röövsaagiks langes teler koos puldiga.

Loe, missuguseid kuritegusid panid toime teised Keskerakonna liikmed, Eesti Ekspressi tasulisest versioonist