Keskerakonda astumisest ja Edgar Savisaarest
Kadri:
Ülikooli ajaloo osakonda minnes selgus, et seal on kõik suured isamaalased. Mind vaadati esialgu, et “päris elus keskerakondlane!”. Astusin erakonda juba 18aastaselt, 1995. Sel hetkel oli tekkinud erakond, kes ütles, et tasuta kõrgharidust ei peagi saama. Keskerakond oli kõige selgemalt selle vastu. Esialgu oligi poliitika minu jaoks rohkem huvi ja ei midagi enamat. Siis läksin Londonisse magistrikraadi tegema ajal, mil Inglismaa astus Iraagi sõtta. Tutvuste kaudu käisin parlamendi rõdul tipptasemel poliitvaidlusi vaatamas. Osalesin miljoni inimesega sõjavastasel meeleavaldusel. Inimesed lõid poliitikas kaasa ja neile läks see korda. See tegi huvi jälle elavamaks. Siis läksin Brüsselisse tööle, kust mind kutsuti tagasi keskerakonna peasekretäriks.
Aadu:
Mina pole end läbi ja lõhki poliitikuks kunagi pidanud. Olin rohkem kitsas ringis vaikne iriseja. Ma mäletan, et kui ma korduvalt Edgar Savisaarele rääkisin, et üks või teine asi on halvasti, surus ta mu jõuliselt nurka ja ütles: “Sa ainult tänitad, et mida teised peavad tegema. Miks sa ise midagi ei tee!” Pärast olin innukas töömesilane Rahvarindes. Edgarit tunnen ma juba keskkoolist. Olime Tartu 7. keskkooli ajaloo eriklassis pinginaabrid. Mina olin võitnud Pärnu rajoonis, tema Põlva ajaloo-olümpiaadi, see viis ühe kooli trepi peal meid kokku. (Räägib pikalt, kuidas haridusse peaks reaalselt raha investeerima, mitte ainult debattides sellest kõnelema, kuni Kadri ta peatab.)
Kadri:
See on minu isa! Räägib 45 minutit, korraks tõmbab hinge, ja siis tuleb veel 45 minutit juttu!
Aadu:
Ei, ma jätsin pooleli!
Kadri:
Kui sageli imestatakse, kuidas ma oskan debatil nii osavalt sõna haarata, siis isa tütrena on mul ainus võimalus…
Aadu:
Et kui hingab! Jah! Jah!
Kadri:
… vahele kaks sõna öelda.
Aadu:
Aga jah, kindlasti on Edgar Savisaar mind mõjutanud ja ka mina olen talle mitmeid ulakusi õpetanud, mille pärast on tal hiljem pahandusi olnud.
Kadri:
Ja tütar Kadri ka ikka kutsus.
Aadu:
Ja tütar Kadri ka kutsus.
Kadri:
Mina olin muide erakonnas aasta varem kui isa. Ma arvan, et ei ole võimalik elada üksi oma õnnemullis, kui ümberringi läheb kehvasti. Teistest hoolimine ja solidaarsustunne on minu meelest elementaarsed. Minu kujunemisaastatel oli tegijaks Rahvarinne ja sellest kasvas kõige võimsamana välja Keskerakond. See lõi minu jaoks fooni.    
Loe tasulisest versioonist või paberlehest, mida Kadri Simson ja Aadu Must räägivad pioneeriks käimisest, esimest korda välismaale sattumisest, rahast ja Keskerakonnale annetamisest ja huumorist poliitikas paljust muust.