Nii liialt soojalt kui ka liialt õhukeselt rõivastudes on kerged tulema nii hingamisteede haigused kui ka erinevad selja- ja siseelundite probleemid.


Just seetõttu on tänases TerviseEkspressis suhteliselt palju ruumi pühendatud mainitud hädadele.


Vana tõde, et tervises on kõik kõigega seotud, lahkab tänase numbri avaloos kiropraktik Gerly Truuväärt. Tihti algavad inimeste probleemid juba sünnihetkest, jätkuvad aga läbi elu ebatervislike valikute jadana. Hetkeks, mil abi hakatakse otsima, on valud tihti juba nii suured, et ei suudeta enam eluga hakkama saada. Kui siis aga tervisega tõsimeelselt tegelema hakata, taanduvad ka need probleemid, millega otseselt abi pole otsitudki.


Selja – ning üksiti kogu keha tervist – saab aidata ka ise. Õigemini – peakski aitama ise, sest inimese keha on lõpmata tark ning oskab leida lahendusi väga erinevatele probleemidele.


Pakume valiku suhteliselt hõlpsasti tehtavaid harjutusi, millega selg heas toonuses ja painduvana hoida. Lisaks tervislikkusele kaasneb nende harjutuste tegemisega ka hea rüht, mis teadupoolest kaunistab igat leedit ja džentelmeni.


Sirgeselgsusest moraalses mõttes räägib psühholoog Ellu Eik, kes lahkab koolivägivalla teemat.


Ohver ja agressor on selles kurvas karussellis kindlate loomuomadustega tüübid, kes mõlemad vajavad abi. Lahendused on olemas – jaguks vaid inimesi, kes neid noortele pakkuda suudaksid.


Kummaline seaduspära, ent samad ohvri ja agressori rollid võetakse – juhul, kui noored õigel ajal abi ei saa – kaasa ka täiskasvanuellu. Kaotavad mõlemad, sest ei ohvri ega vägivallatseja mentaliteediga ei saa luua õnnelikke sõbra- või lähisuhteid.


Jõudu kõigile enesesse vaadata – vahel on lahenduste leidmiseks vaja vaid probleemi tunnistamist, soovi midagi paremaks muuta ja veidi aega.