“Mis ma oskan öelda …ettevõtja, tegus inimene.”

“Sõidab Subaru Outbackiga, ei midagi liiga uhket.”

“No ja siis veel see, et ta oli kunagi ammu Evelin Ilvesega abielus ...”

Kui Karli oma logistikafirmat ACE Logistics üles ehitas, kihutas ta kaks korda nädalas autoga Riia vahet, sõitis nagu segane.

Siis jäi abikaasa Eve raskesti haigeks. Karli tõmbas töötegemisega tagasi, oli kodus toeks. Pärast abikaasa surma pühendus spordile. Jäi kasvatama kahte last.

Hommikul kell üksteist läks jooksma, pärast lõunat jälle. Aastaga läbis 600 kilomeetrit.

Mattis oma leina spordirajale, ei mõelnud tiitlitest ega medalitest, aga sellegipoolest on ta kestvusorienteerumise MMi ja EMi mitmekordne pronks.

Et trenni tehti enamasti Lõuna-Eestis, ostis ta Piusal (palju kaugemale enam minna ei anna) vana raudteeülema maja. Ta uuris kohalikku ajalugu, ehitustraditsioone, vanu töövõtteid, taastas ja renoveeris.

Siis tuli sporditegemisse paus (trauma) ja Karli avastas, et tal on palju aega. Firmaasjade peale läheb nädalas üks-kaks päeva ja Karli ei ole mees, kes vidukil silmadega nädalate viisi vaatab, kuidas kala lupsu lööb. Action’it on vaja!

 Täiesti iseseisvalt astus Karli MTÜsse Vaba Isamaaline kodanik, kirjutas mõned artiklid. Ja ühel hetkel hakkasid inimesed talle lootusrikaste nägudega otsa vaatama. Äkki võtad ka selle asja enda peale ja selle asja …

Sõrm oli antud.