Materjal

Kindlasti on vanni valikul oluline valida kvaliteetsetest kaasaegsetest materjalidest tehtud ja tuntud/kogemustega tootja toode – vannitoa remonti või uue kodu sisustamist ju iga paari aasta tagant ette ei võeta – seetõttu on mõttekas sisustada kodu kvaliteetse sisustuse ja vastupidavate toodetega – nagu inglaste kuulus ütlus „me oleme liiga vaesed selleks, et osta odavaid tooteid”.


Parim materjal vannide valmistamiseks tänapäeval on santiteetne akrüül – see on mittepoorne, vastupidav polümeerplastik, mis on hea soojapidavusega, hügieeniline materjal (allergiat mitte tekitav), kergesti hooldatav ja vajadusel taastatav s.t. ka tiheda kasutamise korral peavad saniteetsest akrüülist valmistatud vannid vastu aastaid.


Lapse naha seisukohast on ülioluline, et materjal ei tekitaks allergilisi reaktsioone ning ka vesi ei jahtuks keskmisest kiiremini, sest lastel meeldib vannis kauem veega sulistada ja oma mänguasjadega mängida. Samuti võib tulla ette olukordi, kus lapsed kriibivad oma mänguasjadega akrüülpinda – antud materjali puhul pole tegu värvitud ega kaetud pinnaga, seetõttu ei riku kriimustused ja normaalkulumine oluliselt akrüülist vanni pinda ja soovi korral on peale aastaid kasutamist võimalik vanni algupärane särav läige taastada poleerimise teel. Peale mõnusat vanniskäiku on teil ka lapsevanemana tunduvalt kergem akrüülist vanni puhastada.


Tehnika

Üldiselt on mõtet akrüülvann osta koos massaaživarustusega – investeering tasub ennast kindlasti ära, sest sel juhul saab vanni edukalt kasutada niisama kümblemiseks kui ka mõnusa veemassaaži nautimiseks. Minimaalne massaažisüsteem, mida võiks soovitada, on veemassaažisüsteem koos reguleeritava intensiivsusega seljamassaažiga. Massaaživannis on täiesti ohutu vannitada lapsi ja vanni regulaarse hooldamise korral on hügieenilisus ja puhtus täiesti tagatud.


Millele võiks lapsevanem vanni ostmise juures tähelepanu pöörata?


Laste vannitamisel on alati kindlasti vajalik lapsevanema juuresolek – järelevalveta ei tohi väikseid lapsi kunagi vanni jätta, seda teab ilmselt iga lapsevanem.


Laste vannitamisel on väga oluline õige vannitemperatuuri valik – väikelaste puhul soovitavad lastearstid 36ºC.


Kindlasti on ohutu panna vanni mõõdukalt vett – see on turvalisem ja laps saab ta teie silme all mõnusalt ise veega mängida.


Kvaliteettootja valmistatud massaaživannid on alati varustatud erinevate turvameetmetega, et tagada kasutaja mugavus ja ohutus. Standardiks on saanud kasutajamugavust ning turvalisust tagavad madalvoolul (5 V) töötavad elektroonilised juhtimispuldid.


Turvameetmetena paigaldatakse veetasemeandurid, lisamaandus, pumba veevõtu torustikule ohutusklapid ja palju muud. Veealust halogeenvalgustust ja veemassaažisüsteemi pumpa saab käivitada vaid piisavalt kõrge veetaseme korral – seda ennekõike ohutuse tagamiseks, aga ka seadmete kaitseks. Oluline on ka massaaživannide lisamaandus – kroomitud veealune lisamaanduspunkt on näha vanni äravoolu kõrval. Massaaživannide veemassaažisüsteem tö&oum l;tab põhimõttel, et massaažipump võtab vanni siseseinale paigaldatud veevõtja kaudu vanni vett ja siis pumpab selle mõõdukal survel läbi massaažidüüside vanni tagasi.


Massaaživannidele paigaldatud veevõtu torustiku ohutusklapp rakendub kohe, kui veevõtja on mingil põhjusel ummistunud või veevõtt vannist on takistatud. Näiteks rätiku ots ummistab veevõtja ning pump lõpetab vannist vee võtmise.


Veel lihtsam ja kõikide seadmete, nagu õhumassaaži puhur, käivitamist välistav tegevus on muidugi elektrikilbist massaaživanni elektritoite välja lülitamine laste vannitamisel – tänastele Euroopa elektriinstallatsiooni nõuetele vastavalt peavad massaaživannid olema ühendatud elektrikilbis eraldi elektrikaitsme alla. Lastele üldiselt vee- ja ka õhumassaaž meeldib ja sellest saadav lihaste toonuse tõus ja vere ning lümfiringe intensiivsuse kasv on harmoonilisele füüsilisele arengule igati kasulik.