1. Andrus Ansip on tegelikult tulnukas teiselt planeedilt!

Viimased paar aastat on internetis liikunud kuulujutud, nagu oleks Andrus Ansip tegelikult inimkehasse peitunud tulnukas. Vihjeid sellele leiab nii internetikommentaaridest kui sotside europarlamendi valimiste reklaamist. Kevadel päris „Erisaate" reporter Anatoli Tafitšuk Ansipilt maavälise päritolu kohta aru. Peaminister vastas filosoofilise arutlusega: „Kui nüüd hakata analüüsima seda, et kas ma olen teiselt planeedilt või sellelt planeedilt, siis tuleks mingisuguseid pidepunkte otsida. Kui ma mõtlen näiteks Steven Spielbergi filmile „E.T." siis mulle meenub sellest filmist, et inimese ja tulnuka vahel võib olla väga südamlik suhe. Kui ma nüüd mõtlen oma suhtele abikaasa ja lastega, siis ma näen seda sama südamlikkust. Selles suhtes see suhe ei väida väga kindlalt seda, et minu näol ei või olla tegemist tulnukaga.

Kui nüüd vaadata füüsilist keha, siis mulle tundub, et ma sarnanen väga inimesega. Kui pidada mind UFO-ks, siis UFO definitsiooni järgi peaksin olema tundmatu lendav objekt. Minu puhul on see lennufaas aeg-ajalt olemas, ma lendan lennukis. Aga küsimus tundmatusest on jälle lahenduseta. Maailma mastaabis ma väga tuntud ei ole, aga Eestis mind üldiselt tuntakse."

2. Ansip on süüdi Eesti naiste madalas palgas

Selle süüdistusega esines Tallinna Linnapea Edgar Savisaar. „Eesti tänane majandusseis on kõigile ja üheselt tõestanud, et peaminister Andrus Ansipil puuduvad teadmised ja oskused Eesti riigi edukaks juhtimiseks. Naiste diskrimineeritud positsioon Eesti ühiskonnas viitab aga ka tema südamepuudusele," ütles Savisaar oktoobri lõpus.
Tõde on, et naiste palk püsib meeste omast madalamana juba aegade algusest saadik. Näiteks Sotsiaalministeeriumi uuringu järgi teenisid Eestis naised perioodil 1998-2000 keskmiselt 72,7% meeste palkadest. Isegi siis, kui Savisaar aastatel 1990-1992 peaminister oli, püsis meeste ja naiste palkades paarikümne protsendiline vahe.

3. Ansip on süüdi maailmamajanduse kokkukukkumises

Sellele punktile on mitmeid kordi viidanud Keskerakond.

4. Ansipi käsul saeti pronkssõdur pärast teisaldamist tükkideks

Pärast pronksiööd Eestis visiidil käinud riigiduuma saadikud kahtlustasid, et pronksõduri kuju on lahti monteeritud ja siis uuesti kokku pandud. Selle jutu lükkasid ümber mitmed skulptorid. Üks nendest, Tiiu Kirsipuu, ütles Postimehes, et arvatavasti vaatasid saadikud kujul vanu keevitusjälgi.

5. Ansip devalveerib krooni 18. oktoobril

Selle ettekuulutusega esines Edgar Savisaar aprilli alguses. Tema jutu järgi olevat „Ansipi positiivne stsenaarium on devalveerida kohe peale kohalike omavalitsuste valimisi." On selge, et krooni devalveerimist ei tulnud.

6. „Kogu sitt algab Ansipist"

Äripäeva ajakirjanik astus eelmise aasta jaanuaris reha otsa, kui helistas enda teada Edgar Savisaarele ja küsis, kelle ta valitsusest tagasi kutsuks. „Ma ei tahaks siinkohal välja tuua konkreetseid nimesid, aga kogu see sitt hakkab Ansipist pihta." Lisaks olevat "Savisaar" öelnud, et ministrid tegelevad liiga aktiivselt poliitikaga ning on seejuures majanduse unarusse jätnud."
Veidi pärast uudise ilmumist tuli välja, et kogu sitt ei algagi Ansipist, sest telefonile ei vastanud mitte Edgar Savisaar, vaid keegi teine. Äripäev palus vabandust.

7. Tallinna linna meediakulude kasvus on süüdi Ansip

2007. aasta lõpus teatas Tallinna linna avalike suhete juht Ain Saarna, et avalike suhete teenistuse kulude kasvu tagamaaks ühelt poolt nii pronksiöö kui ka mitmed uuringud, mis on näidanud, et linnaelanikud ei ole linna avalikest teenustest piisavalt informeeritud, teatas Tallinna pressiteenistus.

8. Ansip on süüdi Tallinna tänavavalgustuse väljalülitamises

Käesoleva aasta märtsis alustas Tallinna linnavõim "ekspreimendiga", mille käigus lülitatakse pimedal ajal välja osade tänavate valgustus. Linnapea Edgar Savisaare sõnul on tänavavalgustuslikud eksperimendid tingitud tänavusest kümneprotsendilisest elektrienergia hinnatõusust, milles on süüdi peaminister Andrus Ansip.