Telekokk Oleg Alasi:

Teenin N Liidu sõjaväes kokana, kus ma pean süüa tegema 2000 (!) noorele hea isuga relvavennale.

Öises vahetuses jään ma hommikusöögiks hirsiputru keetes magama. Nelja 200liitrist auruga käitatavat keedukatelt köetakse katlamajast, mille kütja keerab auru juurde - et hommikuni ikka jaguks - ja läheb ise ära linna peale sõbrannadega vaatamisväärsusi kaema. 

Seepeale lendab keedukatel õhku - sest keegi ju ülevalt auru ei reguleeri! - ja päikesetõusu ajal korjan ma juba põrandalt putru.

Stilist-moekunstnik - kohtumine ülitarga kliendiga

Moekunstnik Aldo Järvsoo: 

Firma soovib tellida minu käest reklaamkostüümi. Kavand sobib, tasus jõuame kokkuleppele. Kahjuks otsustab kostüümi üle hoopis neli inimest, kellest ühele meeldivad eriti "need ringid", teisele eriti "nood rombid", kolmas on vaimustuses "nendest koonustest", ja neljas teab täpselt, et "värvid peaksid olema kuldne ja punane, või teeks hoopis hõbedase ja musta?”. Nagu külm laviin sajab tuhat vastukäivat soovi korraga kaela.

Katkine kell või dada-kunstiteos koosneb ringidest, rombidest, kolmnurkadest ja neljast värvist - mitte kostüüm!

Peale kuut üle plaani töötatud päeva saan ma valmis kostüümi, mis näeb välja täpselt nii jube nagu neljapäine klient soovis.

Õpetaja - unenäos tagasi õpilaseks

Tallinna Prantsuse Lütseumi direktor Lauri Leesi:

Kõige suurem õudus õpetaja jaoks on näha unes, et ta on jälle koolipoiss, kes sooritab parasjagu eksamit (õppeaine pole tähtis) - ja siis selgub, et ta ei oska vastata mitte ühelegi küsimusele! Läbi une mõtlen ma, et ülikooli jääb astumata ja minust ei saa kunagi teiste inimeste õpetajat. Mis õpetaja minust saab, kui ma mitte midagi ei tea!

Hommik pärast sellist unenägu saabub alati õnnistusena. "Ma tean kõiki vastuseid!" Ja õpetaja paberid on ka ikka veel alles...

Ajalehekujundaja - jalgratta väljalõikamine fotolt

Eesti Ekspressi kujundaja Tarmo Rajamets:

Üks ülesanne, mida ajalehekujundajate põrgus kindlasti iga päev täita tuleb, on jalgratta fotolt väljalõikamine. Ja kindlasti tumedalt foonilt. On uskumatu, milline jube käkk võib saada ilusast hõbedaste kodaratega rattapildist, kui sinna Photoshopi kääridega kallale minna. Ajakulu on samas muidugi meeletu. Õnneks tuleb päriselus toimetajale harva selline saatanlik mõte.

Järele mõeldes - poleks ime, kui kujunduspõrgus lastaks välja lõigata terve Tartu Jalgrattamaratoni stardipilt.

Sadamatöötaja - arutult ringitormavate reisijate püüdmine

Sadamatöötaja Talinn-Helsingi liinil kursseeriva laevaliini personalist: 

Sadamatöötajal ajavad juuksed püsti isepäised kliendid, kes oskavad sadamas ära eksida või sootuks reisile registreerumata laeva tõtata. Musti stsenaariume sadamas töötava personali jaoks on täpsemalt võttes kaks.

Esiteks Soome päritolu kodanik, kes on jõudnud end merereisi ajal sellisesse konditsiooni juua, et tuleb valel ajal laevalt maha (ehkki peaks laeva ööbima jääma) ega saa sadamas viibides aru, et ta õigupoolest enam laevas pole. Mõnikord on nad äärmiselt nördinud, miks möödujad neid kajutisse ei juhata.

Teiseks marsib otse laevale Eesti reisija, ilma et ta armastaks check-in' teha. Käigu pealt talle kajutit ja pardakaarti organiseerida on sama lihtne nagu käigu pealt niiti läbi nõelapea pista.

Tasulise seminari korraldaja - 12 kliendist hüppab alt ära 11

Tallinna seminarikorraldaja:

Jäänud on üks päev seminari läbiviimiseni. Tallinnasse on saabunud välislektor - eriti spetsiifiline ja kallis. Üksteise järel helistavad 10 inimest, kes ütlevad seminarist ära.

Kuna rühmas on aga üldse kokku 12 inimest, tuleb minna üheteistkümnendale ütlema, et koolitus jääb ära. See särab ja on nii õnnelik: "Ega ma poleks nii ehk naa saanud tulla!"

IT-mees - ülemus brigadirina kaasas

Tallinnas tegutseva arvutifirma IT-mees: 

Kell 11 lähme poodi kassasid installima (meil on öised tegemised, päeval on pood lahti). Kõik ehitajad lihaletis söövad head ja paremat. Tuleb turvamees, aga tal ka kõht tühi ju - võetakse kast õlut ning laulujoru algab. Aga itimehed vahivad kassasid installides vesise suuga pealt nagu idioodid - sest neil on ülemus kaasas!