Maailmakuulsuselt edestab Joyce'i aga ilmselt John Scofield, kes kuulub juba pikka aega maailma džässkitarristide esikolmikusse. "Elav, pisut higine ja räme," iseloomustab Eesti džässkitarrist Tõnis Leemets Scofieldi isikupärast stiili, mis toetub lisaks jatsu väljendusvahenditele ka funkile, soulile ja bluusile.

Peaesinejate seas võib reklaamida ilmselt ka legendaarse Earth Wind & Fire nimega seostatavat projekti. Tegelikult on tegemist siiski juba 23 aastat tagasi bändist lahkunud kitarrist Al MacKay uue bändiga, mis igihaljaste hittide taasesitusega püüab saurust elustada.

Igakevadise jatsufestivali lahedamaid üllatused on aga tihti hoopis ootamatud kontserdid väljaspool pealava. Seekord tundub põnev näiteks hoopis Nigulistes ülesastuv Norra süngemeelne lauljanna Sidsel Endresen, keda võrreldakse Björgi ja Billie Holiday'ga. Või siis hoopis World Groove Project, kus lisaks jats- ja basskitarridele, saksile ja trummile teevad moodsat jatsu ka tabla-virtuoos Indiast ja djembé-mängija Senegalist. Alati on suurepäraselt esinenud mitmeid kordi Eestis käinud prantsuse nujazzi-geenius Marc Ducret.

Eesti tegijatelt võib suurimaid üllatusi oodata Mihkel Kleisi, Andres Lõo ja Kiwa triolt ehk Luarvik Luarvikult, rahutult kitarristilt Jaak Sooäärelt koos tema rahutust kitarristist Soome külalise Kalle Kalimaga ja Viljandi noortelt muusikutelt Jazz Do It nime all. Lõpuks saab näha ka trummar Tanel Rubeni jatsulise tantsumuusika bändi Hinkus.

Jazzkaar toimub sel aastal ainult Tallinnas, erandiks vaid üks kontsert Pärnus, 17.-25 aprillini.