Lisaks tervislikkusele peab toit olema maitsev ja söödud õiges meeleolus. Selle loomiseks alustatakse iga söögikorda lõbusa luuletusega. Sellega valmistame organismi seedimiseks ette, selgitab Ene Lill ja lisab, et neil kehtib ühe ampsu põhimõte ehk kedagi sööma ei sunnita, aga pisut proovima peab ikka. Kui esmapilgul tundub, et toidu välimus ei ole harjumuspärane, siis proovides saadud maitseelamus paneb isukalt einestama. Lapsel peab jääma võimalus valida, kas ta joob piima, mahla või hoopis vett. Nii, nagu organism vajab. Rikkumata laps teeb parimad valikud alateadlikult.

Odrajahukarask meega
 Vaja läheb:

Valmistamine

 3 munaKlopi munad soola ja suhkruga kergelt vahtu. Sega juurde toasoe või, jogurt, kohupiim ja seemned. Odrajahu sega söögisoodaga ja lisa segades tainale. Vala tainas võiga määritud vormi ja küpseta 180–200kraadises eelkuumutatud ahjus 40 minutit. Serveeri meega.
 5 dl jogurtit
 5 dl odrajahu
 100 g kohupiima
 50 g võid
 1 tl söögisoodat
 1 tl soola
 1 sl suhkrut
 10 g päevalilleseemneid
 10 g kõrvitsaseemneid
 5 g köömneid
 mett
Läätsesupp veisehakklihaga
 Vaja läheb:

 Valmistamine

 200 g läätsiPruunista pannil veisehakkliha. Lisa riivitud porgand, suvikõrvits, tükeldatud varsseller, sibul, porrulauk ja küüslauk. Nüüd lisa purustatud tomatid ja hauta. Vala saadud segu potti, lisa vesi ja läätsed. Keeda 40 minutit või kuni läätsed on pehmed. Vajadusel viimistle maitset soola ja suhkruga. Puista peale tilli ja peterselli.
 200 g veisehakkliha
 200 g purustatud tomateid
 100 g riivitud suvikõrvitsat 
 1 riivitud porgand
 1 varsseller
 1 sibul
 2 küüslauguküünt
 pool porrulauku
 soola
 suhkrut
 tilli
 peterselli