minu nimi on Siim Sipsaka. Ma osalesin eelmisel aastal teie korraldatud tuunitud jalgrataste kampaanias Pimp My Ride oma täiskasvanute kolmekaga (nagu ma seda ise nimetan). Lubasin, et kui teen midagi uut sarnast, siis annan sellest teile kindlasti teada. Nüüd on see aeg käes. Suvi toob taas ehitusentusiasmi tuuled minu mõtteisse.


Millest siis jutt?


Juba mullu oli mul soov ehitada midagi väikest ja kompaktset ning mootoriga (elektrilist).

Valmis elektriline tõukeratas (nimetan Skuutriks) Mõte oli panna täiesti tavalisele trendi-tõukerattale elektrimootor peale. Kõike seda, nagu ikka, soovisin teha piisavalt väikese eelarvega. Nii saigi.


Idee oli kasutada akutrelli mootorit ja reduktorit. Selliseid elektrilisi tööriistasid saab osta Handymani kauplustest üpris odava hinna eest.


Seekord maksis üks trell 399 krooni. Lisaks ostsin Ülemiste Rimist ühe tavalise trendi-tõukeratta, millele mul oli juba pikemat aega pilk peale jäänud.


Selline liikumisvahend maksis 254 krooni kanti. Sõbra käest sain tasuta vanu jalgratta hammasrattaid ja jupp ketti oli eelmisest projektist üle jäänud.


Vanametalli leidus samuti garaažis, see oli abiks konstruktsiooni ehitamisel. Keevitamine oli juba eelmiste rataste ehitamise ja ülikoolipraktika käigus piisavalt selgeks saanud.


Seega tuli karkass kokku keevitada, lisada suuremad akud ja lüliti koos juhtmetega (need ei läinud seekord mulle midagi maksma).


Kui masin kolme päevaga valmis sai ja hinnad kokku liitsin, siis sain sellise lihtsa liiklusvahendi, mis liigub kiirkõnni kiirusel (5–6 km/h), ligikaudu 653 krooniga. Lõbu kui palju!


Vanaema ütles isegi naljaga pooleks, et “sellega oleks mul hea surnuaias kastmas käia”. Mõte on ju täitsa hea. Vanematele inimestele oleks selline asi kindlasti abiks.


PS Juba liiguvad mu mõtted väheke suurema, võimsama ja kiirema tõukeratta poole!