Ministeerium tegi Jahnke sõnul siiski ettepanekuid ja ettekirjutusi näiteks eelarve ja majandusaasta koostamise osas, mille peale akadeemia esindajad märkisid, et nende senine praktika on levinud ka teistes avalik-õiguslikes ülikoolides. „Meie ettepanek oli, et kui säärane ettekirjutus tehakse Eesti kunstiakadeemiale, siis võiks kaaluda ka ühe väga selge korra väljatöötamist, mida rakendatakse kõikides avalik-õiguslikes ülikoolides, et kunstiakadeemiat ei toodaks erandina välja.”

Jahnke kinnitas samas ka, et akadeemia esindajad arutavad omavahel, kuidas edaspidi menetlusi paremini protokollida, et oleks selgelt aru saada ja riiklikel ametkondadel kindlus, et otsused on põhjalikult kaalutud, läbi arutatud ja nõukoguga kooskõlastatud. Kool on seda Jahnke kinnitusel senigi teinud, kuigi kõik seisukohad ei tule koostatud protokollidest väga täpselt välja.

Kunstiakadeemia uue hoonega seoses otsustati, et rektor Signe Kivi kutsub kokku sõltumatu komisjoni, mis esitab aprillikuu jooksul täiendavad analüüsid ja ettepanekud teiste võimalike stsenaariumide kohta ning nõukogule esitab rektor kaalumiseks ettepaneku uue hoone praegune projekt külmutada ja võimalusel taotleda rahastust järgmises tõukefondide voorus, mis algab 2015. aastal. Nii et lähiaastail kool tõukefondide raha uue hoone ehituseks ei saa.