“See on minu luulu, idealistlik unistus, et selline asi võiks toimida,” ütleb Jaak Sooäär, keda on sarja koostamisel aidanud teiste hulgas Ulmeplaatide juht Aivar Tõnso ja Muusikaakadeemia improvisatsiooni professor Anto Pett. “Minu mõte viia kokku jazz-muusikud ja elektroonika tegijad on muidugi inspireeritud Norrast, kus need kaks stiili väga edukalt koos tegutsevad. Neil kahel esmapilgul väga erineval stiilil on tegelikult palju ühist ja neid kokkupuutepunkte võiks üles leida. Ühisrinne peab olema, siis on asjas energiat.”

Sarja avaüritusel astuvad üles Luarvik Luarvik, Küberstuudio, Joel Tammik, Anto Pett, Anne-Liis Poll, Jaak Sooäär, Taavi Kerikmäe, Mart Soo ja mitmed teised. Edaspidi toimub “Mis toimub” Kunstihoones kaks korda kuus, reeglina kolmapäeva õhtuti.

“Alati mängib ühel õhtul vähemalt kaks bändi,” lausub Sooäär. “Ja kui publikut ei ole, siis on isegi see juba hea, et need kaks bändi näevad teineteist. Ja see võiks ju viia selleni, et toimuksid ühised jämmid pealtnäha erinevate muusikute vahel.”

“Mis toimub” kavad leiab operatiivselt aadressidelt www.kunstihoone.ee , www.huh.ee või www.estjazz.ee