Kõikide 90ndate poistebändide prototüüp. Kamba ajas 80ndate keskel kokku produtsent Maurice Starr, kellel oli juba kogemus mustanahaliste boy-band'iga New Edition. NKOTB müüs tonnide viisi rohkem. Tippaeg aastad 1988–1990. Aastal 1994 üritas bänd, kellest oli saanud üleilmne naljaobjekt, tagasi tulla ilma Maurice Starrita valmistatud täiskasvanulikuma albumiga “Face The Music”. Ebaõnnestunult. Seejärel mindi laiali sooloteedele. Arvestataval tasemel on täht säranud vaid Donnie Wahlbergil, aga seda hoopis Hollywoodis. Tähtsamad filmirollid “Ransom” ja “The Sixth Sense”.

Liikmed: Donnie Wahlberg, Jonathan Knight, Jordan Knight, Danny Wood, Joey McIntyre.  

TAKE THAT 

Briti vastus NKOTB-le, kaubaliselt kõige edukam bänd Suurbritannias pärast biitleid. Mänedžer-produtsent Nigel Smithi poolt lisaks teismelistele tüdrukutele teadlikult ka geipublikule sihitud bänd.

Alustasid Take Thatina inglise geiklubides esinedes 1990. aastal. 90ndate keskpaigaks olid bändiliikmete omavahelised suhted enam kui halvad. Lagunemise käivitas bändi “paha poiss” Robbie Williams, kes jõlkus ringi ansambliga Oasis ja kiitles, et salvestab kitarripopilikku sooloalbumit. 1996. aastal Take That lõpetas. Soolokarjääri katsetasid bändi liidriks olnud Gary Barlow, kes kirjutas ka lugusid, Mark Owen ja Robbie Williams. Õnnestus see lõpuks vaid Williamsil.

Liikmed: Gary Barlow, Robbie Williams, Mark Owen, Howard Donald, Jason Orange.

Nende Carmen Kass? 60ndate täht Lulu, kes esines Take Thatiga koos diskoklassiku coveris “Relight My Fire”.

EAST 17

Take Thati kõrval kõige menukam Briti poistebänd. Vastukaaluks Take Thatile oli East 17 karmima saundi ja tänavapätilikuma imidžiga. Alustasid aastal 1992. Mõne aja pärast korjas neid üles London Recordsi talendiotsija (A&R) Tony Watkins, sama mees, kes käivitas ka Pet Shop Boysi ja Brosi karjäärid. Läbilöögihitt “House of Love” ilmus 1993, aastaks 1996, kui ilmus nende üldse viimaseks jäänud kogumikalbum, hakkas täht juba kustuma. Hävitava paugu andis Brian Harvey intervjuu, kus ta väitis, et ühe klubiöö käigus sööb ta ära 13 ecstasy-tabletti. Pärast intervjuu ilmumist sai ta bändist kinga ja seejärel lagunes vaikselt ülejäänud punt. Ainsana on jõudis sooloplaadini – “Solo” 2002 –siiski just Brian Harvey. Plaat põrus läbi. Ainus boy-band, kes on esinenud Eestis. 

Liikmed: Tony Mortimer, Brian Harvey, Terry Coldwell ja John Hendy.

Nende Carmen Kass? East 17 külalisesineja oli lauljatar Gabrielle, kellega salvestati singel “If I Ever”.

BACKSTREET BOYS

Aastal 1993 alustanud viisik lõi esialgu läbi mandri-Euroopas, hilinenud edu kodumaal USAs oli siiski võimas – iga nende album müüs üle 10 miljoni eksemplari. Suutsid ületada 90ndate lõpul tekkinud probleemid – ületöötamine, ühe liikme südameoperatsioon, kohtuvaidlused rahaasjus produtsent Louise J. Pearlmaniga.

Pärast 2000. aasta nutuselt vähe müünud albumit “Black & Blue” on bänd siiani “puhkusel”. Keskvoolu rock’n’roll-plaadiga katsetas tulemuseta soolokarjääri Nick Carter. Momendil on ta oluline ennekõige über-celebrity Paris Hiltoni poiss-sõbrana.

Liikmed: Nick Carter, Kevin Richardson, Howie Dorough, Brian Litrell, A.J. McLean.

N*SYNC

N*Sync jagas kodulinna (Orlando) ja manageerijat Backstreet Boysiga (Louis J. Pearlman) ja neile kirjutas ka lugusid peaasjalikult üks produtsent Max Martin. Samas suutsid nad ületada Backstreet Boysi esimese müüginädala rekordi – nende albumit “No Strings Attached” (2000) läks müügile tulemise nädalal kaubaks 2,5 miljonit eksemplari.

Pärast kitšpopilikku albumit “Celebrity” (2001) on bänd “puhkusel”. Karta on, et lõplikult. Bändist sai tuule tiibadesse esilemmik Justin Timberlake, kelle debüütalbum “Justified” oli nii edukas, et temast hakati rääkima kui planeedi suurimast poptähest. Hiljuti andis sooloplaadi välja JC Chasez. Selle läbimüük on seni veidi viletsam kui keskpärane.

Liikmed: Justin Timberlake, JC Chasez, Joey Fatone, Chris Kirkpatrick, Lance Bass.

Nende Carmen Kass? Räppstaar Nelly, kes tegi kaasa nende singlil “Girlfrien”, ja Michael Jackson, kes esines nendega koos MTV muusikaauhindade šõul.