Eesti Ekspress esitleb tippkümmet – kümmet perspektiivseimat eestivenelast. Nende hulgas on multimiljonär, näitleja, stilist, jalgpallur, jurist jne. Valiku kriteerium on edukus ja tuntus ning see, mida need inimesed tänaseks on saavutanud. Valik tehti nende hulgast, kelle vanus oli 20 kuni 35 aastat. 

Andrei Arjupin (30)

Jurist. Juba kümme aastat tegutseb tema Inimõiguste Teabekeskus. See on ettevõtmine, mis annab inimestele tasuta õigusabi.

Peamine tegevusvaldkond on migratsiooniküsimused ja rahvusvähemuste kaitse. Sealhulgas kaitseb keskus kliente Strasbourg'i inimõiguste kohtus. Keskus on kaitsnud ligikaudu 1000 inimest, kellest 75 protsenti on mitte-eestlased.

Andrei on praegu parteitu, veel hiljuti kuulus EÜRP koosseisu. Tegeleb ka eraõiguspraktikaga.

Abielus, üks poeg. Elab Keilas, mida eelistab mürarikkale Tallinnale. On jalgpallifänn.

"Levadia väravavaht Artur Kotenko on tubli ja esines hästi Eesti meeskonnas," kommenteerib Andrei, kes on ise samuti vutti mänginud. 

Armastab punast kuiva veini. Oma tulevikuväljavaadet näeb Euroopa Liidu struktuurides.

Alina Karmazina (24)

Töötab teatris Vanemuine näitlejana. Nägu on laiemale publikule tuttav seriaalist "Kodu keset linna". 

"Esimene aasta tööl on alati raske, praegu aga läheb teatris kõik niiöelda tfu-tfu-tfu," räägib palju rohkem eesti kui vene keeles mänginud vene tüdruk Alina. "Paar aastat tagasi ma isegi ei mõelnud, et saan tööd eesti teatris. Minuga juhtub, et töötan, töötan ja töötan ja mingil hetkel vaatan tagasi ja imestan – Issand, kuidas see mul õnnestus!“

Vanemuses mängib peaosa näidendis "Veronika otsustab surra".

“Osa vaatajaid häirib, et ma räägin väikese aktsendiga, aga enamikule on see vastuvõetav," sõnab Alina. "Lavastajad valivad mind mitte aktsendi, vaid mängimise tõttu." Viimase aasta jooksul on Alina mänginud neljas tükis.

Näitlemist õppis Sankt-Peterburi Teatriakadeemias ja EMA Kõrgemas Lavakunstikoolis.

Töötab küll Tartus, kuid elab Tallinnas. Enam-vähem iga päev sõidab Tallinnast Tartusse tööle. Suveks kolis Võrru, kus mängib näidendis "Taarka".

Alina abiellub augustis, kuid täpset kuupäeva ta ei ütle, sest ei soovi isiklikule elule liigset tähelepanu.

Alina usub saatusesse ja juhustesse, kuid arvab, et saatuse keerdkäikudeks tuleb alati valmis olla.

Lemmikkirjanik Anton Tšehhov. Lemmikmäng on keegel, mängib palliga number kaheksa.

Julia Boman (24)

Laulja, kes sai eriti tuntuks 2005. aasta Eurovisiooni skandaaliga, kui tema laul diskvalifitseeriti juba esimeses voorus. Julia elas seda raskelt üle ja lubas, et juhul kui tulevikus peaks tekkima vajadus laulda, siis esitab ta ainult oma laulu (eelmise laulu autor oli Sven Lõhmus).

Julia kirjutab ise muusikat ja ka tekste. Lõpetas Tartu Ülikooli inglise filoloogina. Hetkel politoloogia magistrant. Tunneb huvi reklaamitöö vastu. Valdab eesti, vene, inglise keelt ja õpib prantsuse keelt.

Oma isiklikust elus peab paremaks mitte rääkida.

Näha saab teda Coca-Cola reklaamis. Tegemist on suure rahvusvahelise brändiga, kes valis Julia oma Eesti esindusnäoks.

Oleg Bessedin (31)

Telekanali MUZ TV Eesti (Vene muusika kanal Eestis) omanik. Samuti Tallinna linna venekeelse kanali TVN omanik.

Televisiooniga tegelema hakkas aastal 1992, mil tekkis idee rajada Eestis esimene kaabeltelevisioon. Tookord veenis inimesi, käies korterist korterisse, ja korjas ettemaksetena raha kaabeltelevisiooni rajamiseks. Sellisel moel kogus 130 000 krooni.

1998. aastal müüs tugeva konkurentsi tõttu oma kaablivõrgu ja hakkas esindama Venemaa telekanalite huvisid Eestis. Sealhulgas ka MUZ TV omi, mille vaatajaskond on päevas 60-70 000 inimest. Kanal elab peamiselt reklaamirahast.

Bessedinil on majandusharidus. Tegeleb ka promootorina ja kontsertide organiseerimisega.

1999 korraldas oma esimese kontserdi, mis tõi ligi 100 000 krooni kahjumit. Sellest hetkest alates pole olnud kordagi miinuses. On toonud Eestisse selliseid Vene gruppe nagu BI 2, Russki Razmer, Ruki Vverh, samuti Bad Boys Blue, Hiina tsirkuse jne.

Suurim teenitud kasum ühelt kontserdilt oli pool miljonit krooni.

Olga Serova (20)

Üks perspektiivseimatest modellidest Eestis. Tallinnast pärit iludus (177 cm,  85-59-88. On juba töötanud brändidega nagu Vivienne Westwood, Issey Miyake, Nina Ricci, Barbara Bui, Kenzo, Ungaro, Chloe, Valentino jne. On esinenud Prantsuse, Jaapani ja Vene Vogue'i, Elle'i fotodel.

Tuli agentuuri koos sõbrannaga, kelle saatus pole agentuuris teada. Kuid Olga tõmbas kohe tähelepanu. Viimastel aegadel on teda üha raskem Eestis tabada.

Maksim Liksutov (28)

Figureerib kõikvõimalike Eesti rikaste edetabelite esikümnes. Worldwide Investi aktsionär, tegeleb transiidiga. Ei soovi suhelda pressiga ega anna intervjuusid. "Minu eesmärk pole 15 minutit kuulsust Eesti meedias," selgitab ta oma suhtlemisstiili.

Jevgeni Krištafovitš (22) 

Vastuoluline isiksus. Sündinud Mihhail Gorbatšoviga samal päeval – 2. märtsil. Tunneb samuti huvi poliitika vastu. Ta on hästi tuntud Delfis, kus pidevalt ilmuvad tema arvamuslood. Praegu lõpetab ülikoolis juuraõpinguid. On MTÜ Avatud Vabariik juhatuse esimees. Organisatsioonis on juba üle 1000 liikme. Teab Eesti Põhiseadust peast.

Unistas lapsena vaatest merele ja suurtele laevadele. Nüüd istub Ahtri tänava 5. korrusel ja vaatab merele.

Astus hiljuti Res Publicasse. Oli viimane oktoobrilaps Nõukogude Eestis – astus selleks 1992 (!). Täna suhtub eitavalt kõigesse, mis on seotud nõukogudeaegsega, kaasa arvatud Oleg Gasmanovi laul "Olen sündinud Nõukogude liidus". Kirjutas isegi siinsetele raadiojaamadele, paludes kõnealust laulu mitte mängida.  Ainult tema nime mainimine toob venekeelses Delfis tuhandeid kommentaare. 

Leiab, et Venemaa peab kohe ratifitseerima piirilepingu. Ja vabandama okupatsiooni pärast Eesti ees. Kandideerib kohalikel valimistel Põhja-Tallinnas. Karjääri tipuna näeb oma käes välisministri portfelli.

Artur Kotenko (23)

Tallinna Levadia jalgpallimeeskonna väravavaht, keda täna ihaldavd nii Vene kui ka Euroopa klubid.

"Täna on mul reaalne pakkumine, millest ma ei soovi veel rääkida. Minu asi on hästi mängida, agentide asi mind hästi müüa."

Jalgpallitrenni läks Artur seitsmeaastaselt ja hakkas ise väravavahiks, sest rünnakuid tõrjuda tundus talle huvitavam kui rünnata. Suuri eeskujusid pole Kotenkol kunagi olnud.

Lemmikmeeskond aga on Kotenkol Manchester United. “See on mu unistus. Sinna tahaks pääseda.” Kuluaarides nimetatakse võimalikuks ostjaks Lokomotivi. Moskva Lokomotiv on juba ostnud teise Levadia mängija – Dmitri Kruglovi.

Artur leiab et haridus pole liiast, seetõttu omab hambatehniku kutset ja õpib majandust.

Teda ei häiri fännide vähene tähelepanu väravavahile. "Mulle piisab "päästja” staatusest," räägib Artur. “Mulle pakub rahuldust vastase võiduvõimaluse nullimine."

Isiklik elu on tagaplaanil, sest selleks puudub aeg. Kuid samas leiab aega oma imidži jaoks – Kotenkol on oma stilist.

Sergei Šustrov (34)

Alates 2004. aastast Sky Meedia Holdingu venekeelse ringhäälingu programmi direktor (ringhäälingusse kuulub kaks venekeelset raadiojaama  - Russkoje Radio ja Sky Raadio).

Sergei on ka Ultramarini-nimelise popgrupi asutaja. Ja tuntud pidude Sky Partija üks asutajatest. 80. aastate lõpus teenis Vene mereväes Vladivostokis, meediasse tuli tööle 90ndate algul ja alustas Raadio 4s. Sealt läks avatavasse Sky Raadiosse.

Sergei on iseõppija ning leiab, et vabariigi sünni ajal oli korralikku haridust keeruline saada. 1998. astal sõitis aastaks Moskvassse tööle raadiosse Stantsija 106,8, kust naasis aasta möödudes – Sky Raadio kutsus teda tagasi mitte enam DJna, vaid juba programmidirektorina.

"Raadio on tabamatu asi. Täna on, homme aga ei ole, seepärast on eriti hinnas sümboolikaga meened, mis meenutavad möödunut. Samuti ajalehtedes ilmuvad lood ja fotod."

Ei ole abielus, kuid juba viis aastat elab armastatud kolleegiga.

Igor Zahharov (24)

Saavutas 2005 teise koha Lääne-Euroopa stilistide-juuksurite meistrivõistlustel Frankfurdis. Sarnase tulemuseni pole Eestist veel keegi jõudnud. 

18aastaselt avas ta oma esimese salongi Punasel tänaval, kus töötab ka praegu. Samal ajal töötab Deniss Kovalenko nimelises stuudios (üks parematest venelaste salongidest Eestis).

Igor on õppinud Eestis, Moskvas, Londonis. Töötanud ka koos Venemaal tuntud stilisti Sergei Zvereviga.

Oma edu põhjendab sellega, et juba üheksa aastat töötab ta ööpäevas 12 tundi, lubades endale puhkust vaid pühapäeval. Sageli loobub ka sellest ainsast puhkepäevast. Eeloleval sügisel osaleb Zahharov ka Eesti meistrivõistlusel. Konkursid on küll pidev stiimul enesearendamiseks, kuid põhiline on ikkagi töö salongis. Esimene vaba aeg Igori juurde on võimalik broneerida septembri lõpuks.

"Igor on töönarkomaan," räägib abikaasa, Russkoje Radio DJ Alina Privalova, kellega Igoril on pooleteiseaastane poeg Nikita. Juuksuri hobid on haruldased autod, mootorrattad ja ekstreemsport.

"Kui poleks vaja süüa, ma ei söökski," räägib Igor. "Armastan sushit, sest see on väike."