Paraku muutus hubane pesa kurikuulsaks urkaks, kui 1996. aastal seal päise päeva ajal üks noormees maha kõmmutati.

Kaks nädalat enne jõule astus varasel õhtutunnil ruumi valges jopes noormees, suundus nurgas ärijuttu puhuva Andre Piispea juurde, tulistas talle mitu lasku pähe ning lahkus sündmuskohalt pika sammuga.

See surm oli üks viimaseid lahinguid ajaloolisest permikate-linnukate maffiasõjast, kus Eesti rahvuslik kurjategijate jõuk, nn Linnuvabriku grupeering, püüdis omal kodumaal Permi pättide üle kontrolli saavutada. Praeguseks on enamik tolleaegseid kurjategijaid õigustatult vägivaldse lõpu leidnud.

Wimbledoni baaris surmatud Piispea mängis võtmerolli 1993. aasta nn Vabaduse platsi pommilõhkamises. Vähemalt kinnitas sellist versiooni praeguse "kohvikupidaja" Mart Laari klassivend Imre Arakas. Legendaarne lindprii Arakas varitses sel saatuslikul õhtul Harjumäel, praeguse vabadussamba kohal permikaid. Õnnetuseks käivitus pomm Estonian Airi kassade ees valel hetkel ning mafioosod pääsesid kergemate vigastustega. Mitte kauaks. 

Isepuhastumise teel jätkus grupeeringute vastastikune ridade hõrendamine, kuni 90ndate lõpuks sai ümber nii maffiasõdade kui Wimble doni baari kuldaeg. 

Uusi lahinguid Wimbledoni pärast hakati pidama kolm aastat tagasi, mil kohvik ja selle juurde kuuluv maa muutus äriobjektiks. 2006. aastal müüdi Anatoli Kanajevile ja Abram Beinensonile kuulunud Varamaad Kinnisvara OÜ koos Kaarli pst 2 asuvate ehitistega (tribüün, tennise paviljon, 5 tenniseväljakut, ostueesõigusega erastatava maa suuruseks 4791 m²;) Vjatšeslav Leedole.

Mullu varakevadel süttis tühjalt seisva hoone katus, kohvik remonditi ja avati taas mõne kuu pärast. Lootus, et 90ndate stiilis sisekujundus toob tagasi ka 90ndate melu ja käibed, osutus petlikuks. Kohvik kiratseb, mistõttu oli selle omanikel tuli ne hea meel, kui IRL oma valimiseelse tasuta kohvi jagamise ja mälumän gude korraldamisega ajaloolisse hoonesse jälle rahvast tõi. Mart Laari assistent Veiko Lukman on rahulolev: "Otsisime kesklinnas valimiskohvikuks odavat ja rahvalikku kohta ja teist sellist ei leidnudki. Omanik ütles, et praegu on päeva käive sama suur kui enne mitme päevaga."  

Praeguse poliitilise kohviku rajamise idee sai IRL soomest, kus presidendikandidaat Sauli Niinistö kohvikud said ülipopulaarseks.