Endine Portugali koloonia Roheneemesaared ehk Cabo Verde on umbes seitse korda vaesem riik kui Eesti. Ent Viigi hinnangul annab sealne e-riik meile mõneti silmad ette. Erinevalt Eesti  "rivaalitsevatest" infosüsteemidest on üksteisest kaugel ookeanis asuvatel Roheneemesaartel tagatud ühtne ja kvaliteetne omavalitsuste infovahetus. "Minu abi on neil vaja eelkõige prioriteetide sõnastamisel," ütleb Viik.

Ta peab vajalikuks suurendada saarestikus elektroonsete kanalite kasutust. Hetkel kasu­tab internetti 6 protsenti ja mobiiltelefoni 30 protsenti caboverdelastest. Et ­jõuda sihi­ni - 50 pro­tsendini -, tuleb riigi koolides käima saada meie Tiigrihüppe ­programmi analoog.

Cabo Verde president Pedro Pires näeb koostööd Viigiga "pikaajalise sõpruse" algusena. Seetõttu jääb Viik ka võlgu vastuse, kaua ta "paradiisisaartel" töötada kavatseb.

Eestist kümme korda väiksem ja umbes Tallinna elanike arvuga Cabo Verde on Viigile kaheksas riik, kellele nõu anda. Varem on mees nõu ja jõuga abistanud Eestit, Mongooliat, Serbiat, Albaaniat, Gruusiat, Sri Lankat ja Ungarit.