“Toomas tähendab keda?” küsis prokurör Kadri Väling.

Susi: “Toomas tähendab Toomas Õispuud.”

Toomas Õispuu on Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja. Tema nime taha oli skeemis märgitud 1 konjak, 1 viin ja 1 kommikarp.

Peale personaalselt välja valitud ametnike pidid kingitusi saama ehituslubade osakond, haljastuse osakond ja veel neli allüksust.

Susil oli kavas osta ametnikele 8 konjakit, 4 viina ja 1 viski. Lisaks sellele 9 paremat ja 12 normaalset kommikarpi.

“Kõigile olete mõelnud karpi viia, välja arvatud õnnetu Jüri Kurba, kes jääb karbist ilma,” arutles prokurör. “Teil on nagu teada, kes magusasõber on ja kes ei ole?”

Teede- ja tehnorajatiste osakonna juhatajale Kurbale oli skeemi kohaselt nähtud ette vaid üks konjak. Samas pidi Ivo Parbus saama nii konjaki kui kommikarbi.

Kingituste jagamine pidi toimuma jõulude paiku, kuid jäi ära. 4. detsembril 2008 pidas kaitsepolitsei Susi seoses Parbusele 50 000 kroonise pistise andmisega kinni.

Linnavalitsuse praegust tööd peab Susi halvaks. Tema sõnul juhtis kuni 2007. aastani abilinnapeana töötanud Kalev Kallo linnaplaneerimist jõuliselt.

“Inimene pidi laua taga hästi palju tööd ka tegema,” meenutas Susi kadunud aegu. “Mitte nii nagu täna. Täna tullakse hiljem, minnakse lõunale pikalt, minnakse varem koju ka.”