Kongas austab masseerimist, sest töötas ise aastaid massöörina. Teenindas maadlejaid ja karatekasid.

Tema kodumajja ilmusid aga erootilise massaaži asjatundjad. Salong osutus lõbumajaks.

Kongas nõudis Rubtsovalt, et ta oma asutuse minema koliks. “Seletasin, et majaelanikele ei meeldi, kui joodikud ja narkarid siin käivad.” Ei midagi. Lõbumaja töötas edasi.

Möödunud nädalal helistas ka Ekspress asutusse, mille visiitkaardil ilutseb tiibadega naine, kirjad 24 h, sauna, massage; ning kolm telefoninumbrit. Pakuti üldmassaaži ja erootilist massaaži.

- Kas seksi ka saab?

- Seks ikka ka. Helistada võib iga kell.

1. juulil kirjutas Kongas avalduse Kesklinna politseijaoskonnale. Paar päeva hiljem sai ta ühelt naispolitseinikult kõne, et saame kokku. Kongas viibis parajasti marjul ning pakkus välja, et seda võiks teha õhtul, kui ta linna tagasi jõuab. See aeg ei sobinud politseinikule. Uut kõnet ei järgnenud.

Lõbumaja töötas edasi.

Kongas läks jaoskonda. Ülemkomissar Aare Ehandi andis lootust, et asja uuritakse.

Lõbumaja töötas edasi.

Kongas pöördus taas politseisse. Kuulis, et avaldusele saadeti isegi vastus, aga see tuli tagasi, sest postiljon ei leidnud postkasti. Konstaabel Andres Tarvis seletas, et sellised asjad võtavadki aega, sest bordell võib kuuluda ketti ja siis tasub välja selgitada kogu kett.

Lõbumaja töötas edasi.

Majahoidja Kalle Lomp kaebas politsei sisekontrollile. Seepeale tõttasid politseinikud tõesti kohale. Massaažisalongi baarikapist leiti alkoholipudeleid, hinnasildid juures. Kui helistati salongi visiitkaardil näidatud numbritel, hakkasid helisema perenaise ja turvamehe telefonid. Ja siis?

Lõbumaja töötas edasi.

Kongas kaebas ka linnavalitsusse. Et salongil pole tegevusluba ja et politsei ei aita.

Linnavalitsus vastas, et ettevõtlusameti vaneminspektor Norma Luks kontrollis Mere pst 8a-22 ja 23 Tallinnas asuvaid massaažisalonge. “Kontrollimisel selgus, et taolist teenust sel aadressil ei pakuta ja puudub ka sellekohane reklaam tarbijale.”

Lõbumaja töötas edasi.

Kuu aega tagasi helistas Kongas korruptsiooni vihjetelefonile. Rääkis oma loo ära. Ja mis sai?

Teil on õigus. Lõbumaja töötas edasi.

Ekspress pöördus politsei poole. Juhtivinspektor Ardo Ranne oli nõutu: “Probleem ei ole, et politsei ei saa või taha midagi teha, meil ei ole lihtsalt jõudu. Analoogseid asutusi on sellises koguses, et kui keegi arvab, et me oma neljaliikmelise grupiga läheme ja lööme naelaga ukse kinni, siis see nii lihtsalt ei käi. Asi ei käi ka nii lihtsalt, et helistame sinna ja kui kuuleme, et pakutakse seksi, siis paneme kohe kinni. Me peame tegema jälitustööd”

Mida Kongas valesti teeb?

Ranne: “Kodanik ei ole midagi valesti teinud. Aga asi ei käi üleöö.”

Head lugejad, andke nõu: kuidas ja kes peaks seda ühistut aitama? Sest lõbumaja töötab edasi.