Stoppardi uusim näidend TŠehhimaast:
Tšehhi päritolu maailmakuulsa Inglise näitekirjaniku Tom Stoppardi uusim näidend kannab pealkirja “Rock’n’roll” ja selle tegevus toimub Tšehhimaal Nõukogude tankide sissetungist aastal 1968 kuni sametrevolutsioonini. Näidendi peategelane Jan fännab rockmuusikat nagu ka Stoppard ise.
“Rock’n‘roll” on Stoppardi teine näidend, milles ta käsitleb oma sünnimaad. Esimene oli teledraama “Professional Foul” aastal 1977. “Rock’n’roll” etendub Royal Courtis Trevor Nunni lavastuses.

Stingi raamat eesti keeles:
Nädal enne Tallinnas toimuvat inglise popstaar Stingi kontserti jõuab Eesti raamatupoodidesse tema memuaaride raamat. Raamatu “Murtud muusika” (“Broken Music: A Memoir”) andis välja kirjastus Pilgrim (tõlkinud Janika Kuusik). Sting esineb oma turnee Broken Music Tour raames Saku Suurhallis 28. juulil, soojendajaks Stingi poeg Joe Sumner oma bändiga Fiction Plane.

Uus Guggenheim Abu Dhabisse:
Guggenheimi moodsa kunsti muuseumidest uusim rajatakse Araabia Ühendemiraatidesse Abu Dhabisse.
See saab olema Guggenheimi fondi seni suurim muuseumihoone võrreldes olemasolevatega New Yorgis, Veneetsias, Bilbaos, Berliinis ja Las Vegases. Arhitektiks Kanadas sündinud juudi päritolu Frank Gehry, kes lubab, et maja tuleb harmoonias mere, taeva ja päikese värvidega. Muuseum plaanitakse avada aastal 2012 ja selle eelarve on 200 miljonit dollarit.