Ilm oli kõikjal lumerohke, tuisune ja piiratud nähtavusega. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku -1-st... -4 kraadini.

Sadu on mitmel pool tugev. Puhub põhja- ja loodetuul, mis pöördub Ida-Eestis järk-järgult läände ja edelasse 6-11, puhanguti 13-15 m/s, saartel ja rannikul 10-15, puhanguti 17-22 m/s.

Kestva lumesaju ja tuisu tõttu on teeolud halvad nii lumevaalude kui värskest lumest tingitud libeduse ning halva nähtavuse pärast. Ohtlik on ka tugev tuul. 

Tallinnas algas lumesadu eile õhtul kella viie paiku ja muutus eriti intensiivseks täna öösel kella ühe ajal.

Mahasadanud lumekatte paksus on ligikaudu 10 cm, kõikjal esineb pinnatuisku, kohati on hangede kõrgus kuni 50 sentimeetrit.

Täna lumesadu ja tuisk jätkuvad, temperatuurid püsivad miinuspoolel, nähtavus on halb.

Väga intensiivse lumesaju ja tuisu tõttu on teeolud lumised, peamagistraalteedel toimuvad lumetõrjetööd täisvõimsusel, kogu olemasolev tänavapuhastustehnika on töös. Hetkel on väljas 53 lumesahk-puisturit, 22 traktorit ja 22 käsitööbrigaadi. Eelisjärjekorras püütakse tagada liiklus ühistranspordile ning teostatakse libedusetõrjet tõusudel ja peamagistraalidel.

„Tallinna linna raskete ilmastikutingimuste tagajärgede likvideerimise töögrupi liikmed on jätkuvalt kõrgendatud valmisolekus," ütles abilinnapea Deniss Boroditš. Põhja - Eesti Päästekeskuse rasketehnika on kohe valmis tulema appi juhul, kui mõni raskeveok peaks libedusest teele risti keerama.
Teavet liiklustakistuste kohta oodatakse Tallinna abitelefonile 1345.

Suverehvidega sõidukite juhtidel soovitatakse sõidukid koju jätta, samuti soovitame raskeveokitel vältida tipptunniliikluses sõitmist.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul ei saa Tallinna ühissõidukid lumetuisust tekitatud raskete liiklusolude tõttu graafiku järgi sõita.

Hommikul, kella üheksast kümneni oli raskeveok blokeerinud trammiliikluse Kopli suunal. Tallinna abitelefoni 1345 andmetel teatati sellest tänavapuhastusfirmale Jaakson ja Ko, kes saatis appi veoki.

Hommikul kella poole üheksa paiku takerdus buss Kannikese kaupluse juures. Ka see liiklustakistus likvideeriti.

Tartu linnas on praegu töös kõik lumekoristusmasinad, põhitänavad on lumest puhtad.

"Lumekoristusega alustati Tartus juba eile keskpäevast ja töö on käinud kogu öö. Praegu on töös kogu olemasolev tehniline varustus - 15 sahaautot
ja 22 traktorit," ütles linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak. Põhitänavaid jõuti täna hommikuks puhastada seitse korda ja need on sõidetavad, probleeme võib esineda veel kõrvaltänavatel, ristmikel ja parklates.

Probleeme valmistavad ka tänavate äärde pargitud autod, mis takistavad tänavaid korralikult puhastamast. Linnavalitsus palub inimestel, kes on autod tänavate äärde jätnud, panna need ajutiselt mõnele puhastatud alale.

Bussid liiguvad kuni olukorra normaliseerumiseni vaba graafiku alusel, inimestel soovitatakse sõita bussiga või käia jala.

Tugev tuul häirib endiselt ka laevaliiklust Väinamerel.

Varahommikused väljumised kõigil kolmel parvlaevaliinil on ära jäänud tugeva, puhanguti kuni 25 m/s puhuva tuule tõttu. Hetkel on liiklus taastunud Kuivastu-Virtsu liinil, kuid jätkuvalt häiritud Rohuküla-Heltermaa suunal.

Kella 10.00 seisuga on liiklus Kuivastu-Virtsu liinil taastunud ning reisijaid teenindab kolm laeva. Parvlaev Regula väljus kell 9.00 ja Ofelia kell 10.00 Kuivastust sadamast. Koguva väljus Virtsu sadamast kell 9.30.

Rohuküla-Heltermaa liinil on liiklus endiselt katkenud. Põhjakaartest kuni 18 m/s puhuv tuul loob neis sadamates kõige keerukamad navigatsioonitingimused. Kaptenite sõnul on eriti raskendatud sildumine Rohuküla sadamas, kus kai venderdus tagab laevadele ohutu sildumise vaid tuule tugevusel kuni 12 m/s. Tugevama tuulega ei ole sadamas enam meresõiduohutus tagatud.

Triigi-Sõru liinil ei toimu väljumisi kell 8.15 Sõrult ja kell 9.30 Triigist.