EE: jutlustate oma raamatus ärist loobumist, kuid raamat ise on teile ülemaailmselt suureks äriks osutunud. Iisraelis ja Indias on "Lugu mungast..." koguni pikka aega loetavuselt nr. 1. Kas ei ole tulnud mõtet raamatut rahvale tasuta kinkida?

Robin Sharma: Tasuta jagamist ei pea ma otstarbekaks seetõttu, et millegipärast ei võta inimesed tasuta asju väga tõsiselt. Mina tahan aga et mu tekstid inimeste elus tõsise pöörde tooksid. Ka ma ise ostan poest raamatuid heameelega, päris suure raha eest.

EE: Teid peaks rõõmustama, et Eestis muutiski "Lugu mungast..." mõnegi inimese elu. Suurärimees Urmas Sõõrumaa näiteks kingib seda raamatut oma tuttavatele tasuta ja mitmedki inimesed mõtlevad oma elu eesmärkidele tihemini kui varem.

Robin Sharma: Jah, mulle räägiti sellest ettevõtjast, heameel oli kuulda!

EE: Kuidas aga ikkagi läheb kokku loobumise ja "vaimsete väärtuste" filosoofia selle eduka loengubisnisega, millega tänagi Swissotelis Tallinnas hulga pileteid müüte? Kas esinemiste hinnas olete kõva tingija?

Robin Sharma: Sõidan kolme ja poole nädalaga läbi 8 linna. Pean end üpris teravaks ärimeheks, lepingute üle tingin kõvasti. Nii nagu raamatu peategelanegi, olin ka ise karjäärijurist. Enne loobumist.
Noh, juhtus ükskord ka nii, et üks firma ei tahtnud mulle loengute eest maksta. Öeldes et kui ma raha küsin, pole ma hea inimene. Ei praktiseeri ise neid helgeid väärtusi, millest räägin. Ütlesin et lepingust kinnipidamine on väga helge tegevus ja annab hea karma!