Liidrite seas on täna taas mitu huvitavat vastasseisu. Venemaa kohtub Inglismaaga, esimesel laual lähevad kokku eksmaailmameister Vladimir Kramnik ja 15 aastat tagasi Garri Kasparoviga MM-tiitlile heidelnud Nigel Short. Üllatuslikult on puhkepäev inglaste esinumbril Michael Adamsil. Veel kohtuvad Ukraina - Saksamaa (esimesel laual Vassili Ivantšuk - Arkadi Naiditsch) ja Aserbaidžaan - Armeenia (esimesel laual maailma esikümnesse kuuluvad Teimur Radžabov - Levon Aronjan). Veel kohtuvad täna näiteks Gruusia-Hiina, Soome-Norra ja Kuuba-USA.

Mõni aasta tagasi Eesti maleparemikku kuulunud Priit Leito arvamus:

"Mehed on saanud jällegi vastased mustalt mandrilt – Nigeeria. Kuigi kahel Nigeeria mehel rahvusvaheline reiting puudub ning kahel on see väga madal, ei tasu Nigeeriat siiski alahinnata! On ju veel värskelt meeles üllatusviik Botswanaga. Samuti tegi enne vooru meie võistkonna kapten Aleksander Halifman vastaste avangurepertuaari kohta analüüsi ning tuvastas, et mehed teavad üllatavalt palju! Näiteks Riho Liiva vastane Benjamin Omorere mängib valgetega kindlat Reti avangut ning teab seal isegi omaaegseid Capablanca arendusideid! Sellele vaatamata julgeksin prognoosida meie meeste 4:0 võitu.

Suur võit on ka oluline, sest kuigi paremusjärjestus pannakse lõpus paika võidetud matshipunktide alusel, siis jagamiste korral vaadatakse juba kui palju meeskond mängupunkte kokku on saanud."

NAISTE turniiril on 46.asetusega Eesti tänaseks vastaseks 22.asetusega Hispaania. Esimesel laual on Monika Tsõganoval (ELO 2208) mustad malendid Monica Calzetta (2328) vastu. Hispaanlanna on maailma edetabelis 140.koha piirimail. Senisest neljast partiist on Calzetta kogunud 3,5 punkti, olles kõigi koondiste esinumbrite edetabelis väga kõrgel kuuendal kohal.

Võrdluseks: eestlannadest parimana on meie viies number Tuuli Vahtra varumängijate edetabelis paremuselt 14., olles senisest kolmest partiist kõik võitnud. Täna on Vahtral puhkepäev, ülejäänud kolme eestlanna reitingud on tänastest vastastest ca 100-150 punkti võrra madalamad, seega on iga viik hinnatav saavutus.

Veel kohtuvad täna liidrite seas Ungari-Hiina, Gruusia-Poola ja Armeenia-Ukraina.