Taustaks. 2016. aasta novembris esitas riigiprokuratuur Savisaarele süüdistuse korduvas suures ulatuses altkäemaksu vastuvõtmises, rahapesus ning omastamises, samuti keelatud annetuste vastu võtmises Keskerakonnale. Samuti said süüdistuse mitu ärimeest, linnaametnikku ning Keskerakond juriidilise isikuna. Savisaar vabastati mitu aastat hiljem kohtupidamisest tervislikel põhjustel.

Lugu ilmus esimest korda 2016. aasta detsembris.

Seitseteist köidet, mitu tuhat lehekülge. Edgar Savisaare kriminaalasja uurimistoimikuid pakuvad lugemisnaudingut igat sorti kirjandushuvilistele: advokaatidele, audiitoritele, psühholoogidele, vuajeristidele ja politoloogidele. Jättes kõrvale juriidilise poole – las otsustab kohus –, annab materjal võimaluse pääseda Savisaarele lähemale kui eales varem. Siin on ta ehedana! Ta ei esine ­ajakirjanikele, ei tee kampaaniat, ei anna pressikonverentsi, vaid räägib (teadmata, et teda pealt kuulatakse) oma abide ja sõpradega. See on „päris“ Savisaar, mitte kuvand ega mulje, mida ta endast jätta tahab. Milline ta siis on, see tõeline Savisaar?

1. Oma abide ja kaastööliste jaoks on Savisaar hea ja tähelepanelik ülemus. Sõpradele lojaalne. Leiab nende jaoks alati aega. Ei käi nina püsti, ei kärgi ega laia, on hoopis viisakas, sõbralik ja ustav. Kui mõni tema vestluspartneritest on kohati nilbe ja vulgaarne (nii poliitikast kui naistest rääkides), siis Savisaar jääb diplomaatiliseks ja diskreetseks.