Kui Erki kuuleb, et teda süüdistatakse Pekoga rahateenimises, muigab ta tagasihoidlikult. “Küsimus on pigem selles, et kas nüüd läheb meie MTÜ pankrotti või saame ikkagi ots otsaga kokku. Kõige vähem soovin ma kedagi tülli ajada, usun, et muusika räägib iseenese eest,” ütleb ta.

Ajalehes Setomaa ilmus hiljuti artikkel, kus Tartu ülikooli arheoloogia õppejõud Heiki Valk selgelt ütles: ta ei pea õigeks ühegi jumala kommertsialiseerimist, turustamist või teadlikku “arendamist” mis tahes vormis: ei ettevõtluses, reklaamis ega kultuuris, seda eriti inimeste poolt, kellel puudub selle jumalaga kultuuritunnetuslik side. Setodel juba üks kurb kogemus on – seto naised on “Taarka” filmi ja etendustega joodikuteks tehtud.

Mõnel setol pole pealinna meeste vastu usaldust isegi vaatamata sellele, et see pole Erki Meistrile esimene Peko-teemaline teos. Kaks aastat tagasi kirjutas ta oratooriumi “Peko esä”, kus peaosi laulsid Marko Matvere ja Liisi Koikson ning mis sai väga sooja vastuvõtu – ettekanded läksid iga kord täissaalidele. Nii selle kui nüüdse teose idee andis aga Meistrile seto juurtega Kalevi Kammerkoori liige Aivar Piirisild, kes teab setoasja läbi ja lõhki.