27.09.2007, 00:00
Miks Eesti restoranid ei paku kraanivett?
Madissoni Grill & Baari manager Ivi
Truuväärt, proovisin teie restoranis hiljuti kraanivett tellida, aga
klienditeenindaja sõnul on selle pakkumise ära keelanud
tervisekaitse. Kui kraanivesi nii ohtlik on, siis millest te näiteks suppi
keedate?
See ei vasta päriselt tõele, et tervisekaitse kraanivee pakkumise ära oleks keelanud. Kraanivesi on meil täiesti olemas ja vahel oleme seda klientidele isegi andnud, aga põhjus, miks me reeglina pakume vaid pudelivett, tuleneb Radissoni keti standarditest. Nii on lihtsalt paika pandud.
Üks argumente pudelivee vastu on selle tootmise ja transpordiga kaasnev ökoloogiline jalajälg. British Food Commission arvutas mõni aeg tagasi välja, kui palju kasvuhoonegaase paiskub atmosfääri selleks, et üks liiter Fiji pudelivett 16 000 kilomeetri kauguselt Euroopasse tuua. Ma pole küll kindel, kas te Fiji vett müüte, aga äkki tasuks pakkuda filtreeritud kraanivett alternatiivina neile, kes pudeliveeäris osaleda ei soovi?
Teie tähelepanekud on täiesti põhjendatud. Osaleme vastutustundlikus äritegevuses ja vastu tulles kliendi soovile serveerime ka kraanivett. Tänan veel kord tagasiside eest.
Restoranipidaja Dimitri Demjanov, kas te ise joote kraanivett?
Joon ainult siis, kui olen reisil ja tahan tunda selle maa, tema soolade maitset.
Kas Glorias on võimalik kliendil kraanivett tellida?
Üldiselt seda ei praktiseerita. Analüüsid võivad ju korras olla, aga ikkagi me peaksime keetma seda vett, vältimaks võimalikke ootamatusi. Isegi mõningaid roogasid me teeme mineraalveega – näiteks jasmiiniteed valmistame Evianiga. Veel pakume San Pellegrinot ja Pannat. Perrieri mull on söögi kõrvale joomiseks veidike liiga suur.
Kuid näiteks USAs on tipprestoranid Del Posto, Incanto, Poggio hakanud keskkonna huve silmas pidades pakkuma ainult kraanivett...
Väga võimalik, väga võimalik.
Kui Gloria kasutab toitude tegemiseks Eesti toorainet, siis miks vesi ei võiks eestimaine olla?
See on huvitav mõte, aga üks põhjus on see, et tundmatud veed jäävad seisma lihtsalt.
See ei vasta päriselt tõele, et tervisekaitse kraanivee pakkumise ära oleks keelanud. Kraanivesi on meil täiesti olemas ja vahel oleme seda klientidele isegi andnud, aga põhjus, miks me reeglina pakume vaid pudelivett, tuleneb Radissoni keti standarditest. Nii on lihtsalt paika pandud.
Üks argumente pudelivee vastu on selle tootmise ja transpordiga kaasnev ökoloogiline jalajälg. British Food Commission arvutas mõni aeg tagasi välja, kui palju kasvuhoonegaase paiskub atmosfääri selleks, et üks liiter Fiji pudelivett 16 000 kilomeetri kauguselt Euroopasse tuua. Ma pole küll kindel, kas te Fiji vett müüte, aga äkki tasuks pakkuda filtreeritud kraanivett alternatiivina neile, kes pudeliveeäris osaleda ei soovi?
Teie tähelepanekud on täiesti põhjendatud. Osaleme vastutustundlikus äritegevuses ja vastu tulles kliendi soovile serveerime ka kraanivett. Tänan veel kord tagasiside eest.
Restoranipidaja Dimitri Demjanov, kas te ise joote kraanivett?
Joon ainult siis, kui olen reisil ja tahan tunda selle maa, tema soolade maitset.
Kas Glorias on võimalik kliendil kraanivett tellida?
Üldiselt seda ei praktiseerita. Analüüsid võivad ju korras olla, aga ikkagi me peaksime keetma seda vett, vältimaks võimalikke ootamatusi. Isegi mõningaid roogasid me teeme mineraalveega – näiteks jasmiiniteed valmistame Evianiga. Veel pakume San Pellegrinot ja Pannat. Perrieri mull on söögi kõrvale joomiseks veidike liiga suur.
Kuid näiteks USAs on tipprestoranid Del Posto, Incanto, Poggio hakanud keskkonna huve silmas pidades pakkuma ainult kraanivett...
Väga võimalik, väga võimalik.
Kui Gloria kasutab toitude tegemiseks Eesti toorainet, siis miks vesi ei võiks eestimaine olla?
See on huvitav mõte, aga üks põhjus on see, et tundmatud veed jäävad seisma lihtsalt.