(Äärmiselt reipalt, tõsiselt...) Eks ikka selleks, et nendesse midagi sokutada ei saaks. Ega te ometi ei arva, et seda ainult viimasel ajal tehakse? Seda on tehtud juba aastaid. Tõsi küll, oleme teinud ka nii, et võtame lihtsalt prügikastidel põhjad ära. Meile on teada väliskülalise teekond Tallinnas ja Päästeameti eridemineerijad kontrollivad marsruudi põhjalikult läbi, kõrvaldades kõik kahtlase. Suletud postkastidesse ja prügikastidesse nad mõistagi ei pääse. Selleks siis viiakse kastid lihtsalt ajutiselt minema.

Mida sarnast veel ohtude ennetamiseks tehakse? Egas prügikastis üksi ei või oht peituda, näiteks kuulsa Itaalia maffiakohtuniku Falcone mõrvamiseks pandi pomm maantee alusesse truupi...

Meil siin on ka räägitud kanalisatsioonikaevude kaante kinnikeevitamisest. Tegelikult me seda ei tee. Kaevud muudetakse ohutuks teiste meetoditega. Vaadatakse sisse ja situatsioon fikseeritakse teatud viisil...

Mis asutused visiitide ohutuse nimel koostööd teevad? Teie, Kaitsepolitsei - kes veel?

Päästeameti eridemineerijate rühmal on neil päevil muidugi kõige rohkem tööd. Samuti teeme koostööd Tallinna linna kommunaalametiga. Nemad viivadki prügikastid visiitide ajaks ära.

Mida soovitate neile, kes tahaksid kommipaberi, nätsu või suitsukoni ära visata, aga ei leia harjumuspärasest kohast prügikasti?

(Endiselt reipalt, enam mitte nii tõsiselt) Ega ei olegi midagi soovitada. Kui kommipaberit taskusse peita ei taha ja läheduses teist prügikasti pole, siis... tuleb käituda vastavalt südametunnistusele. Eks linnaametnikud muidugi arvestavad nende asjaoludega - koristatakse selle võrra aktiivsemalt. Heh-hee... Ärge seda nüüd võtke kui üleskutset prügi maha visata.

Janar Filippov