Hinne: 7

Kohas, kus Gorba kuiva seaduse ajal kallati mõnele viina märksa rohkem, kui seadusetäht lubas (ning teistele jälle selle võrra vähem), ja mis tollal kandis nime Gnoom, asub nüüd  Peppersack, millel pole kääbikliku mõtteviisiga midagi ühist, sest tõotatakse pakkuda vürtsiseid maitseelamusi. Aga langesin hoopis magusa ohvriks. Seda nii otseses kui kaudses mõttes.
Mul on ärakatsumata kõrtsi külastades üks vana väljatöötatud nipp, mis alati toimib – sisenedes tuleb lihtsalt esmalt leti ette jalutada ning süütult pärida, kus teil tualett asub. Kui sinusse suhtutakse pika hambaga, lahku kohe, sest klient pole siin majas teretulnud.
Peppersackis tundus, et mina küll sellist küsimust esitada ei suutnud, mille peale ma vastust või abi poleks saanud.
Menüü pole just eriti rikkalik, kuid see-eest ahvatlev. Sestap otsustasin käia söömas kahel päeval järjest. Nelja-viit käiku mu õblukesse kehasse Peppersackis korraga küll ei mahuks.
Esimesel korral otsustasin alustada kohe praest ning tellisin veisepihvi astelpaju kastmega (160), mille ingliskeelne nimetus beef fillet with a grapefruit on pickled cabbage andis oodatavast märksa parema ülevaate. Majaõlu (50 cl, 35) oli meeldivalt kirbe ning võttis kastme lääge üldmaitse sedamaid maha. Põhjus lihtne – riisiõlu.
Prae lisanditega võiks ilmutada siiski rohkem loomingulisust, sest küüslaugukartul vormi kujul juurviljalasu kõrval jätab liha kuidagi nukralt üksikuks. Ent kaste loob lihaga suurepärase maitsetasakaalu. Magustoiduks otsustasin proovida šokolaadi mousse´i with exotic fruits. Nendeks osutusid lisaks viigimarjadele maasikad, kunstapelsinid ja melon. Viimasel oli sama toime mis õllel prae juurde – läägeks ei läinud.
Teisel päeval alustasin marineeritud kopraliha salatist (60). Siin oli täpselt seesama magus kaste juba pisut liiast. Pigem sobiks see heleda nutrialiha juurde (mis oli kunagi nõukeestlase nn valejänes), aga seda pole õnnestunud süüa juba kümmekond aastat. Tume kopraliha ent läheks paremini peale tõepoolest pigem marineerituna või suitsutatuna – seda kastmega tappa on liiast. Aga supp on Peppersackis suurepärane, nimeks tummine firmasupp (30) ja vastab täpselt nimele, sest tummine ja toitev ta tõepoolest on. Siit hakkas koitma, et selles majas on inimestel tõsine tahtmine külastajal kõht kõvasti täis sööta.
Ainsaks etteheiteks on, et kui kelner suudab ära seletada, kuidas ja kui palju õlle sisse riisi visatakse ning miks on ürdivõi nii hea, võiks ta ju teada ka seda, kas tšiili päritolu majaveinil ka muu nimetus on peale “kuiva”. Klaasikaupa pakutakse ju vaid seda (12cl, 30).
Üle mõistuse käis aga kelnerite külalislahkus. Kui sinult juba neljas kord päritakse “kuidas läheb”, tahaks vastata, et kombeks on pigem küsida “kuidas maitses?”. Tänan küsimast, hästi! Eriti minusugusele, kes on nõus nõrkushetkel müüma magusa eest kodumaa, vanemad, põhimõtted ja kõik muu, mis kallis. 
Samas hoones ka Kolme Konna Grill, avatud kl 12–23 ja kohvik Elsebet, avatud kl 8–20 (kõik kolm AS Mercantia).