Vastus on väga lihtne – kui sedasi tehakse, siis sellega rikutakse seadust!


Ah soo.

No niipalju ma tean, et need, kes kooskõlastavad oma saluudilaskmisi, märgivad tõesti tihti ajaks vahemiku 22:45 kuni 22:59. Aga kui nad kella üheteistkümnest üle lähevad, siis nad rikuvad, jah, avalikku seadust. See on päris üheselt mõistetav!

 
Kui palju neid kooskõlastusi üldiselt tuleb?


Seda peaks linnaosavalitsustest küsima. Eks nad kohati küsivad ja kohati ei küsi. Aga kindlasti peab neil olema kooskõlastus politseiga – tuleb tagada elementaarsed turvanõuded! Nii et ma siiralt loodan, et seda tehakse!


Olete te ise ka öiseid saluudilaskmisi tähele pannud?

Ei ole. Ma ei ole kunagi kella vaadanud – et nüüd on üksteist läbi ja viimased paugud käivad. Ma tõesti ei tea! On teil mõni näide?


Kodanikud kaebavad, et sellel ööl, kui “Harry Potteri” uut raamatut müüma hakati, lasti R.I.F.F-i terrassilt poole kahe ajal tulevärki õhku. Ja öist kõmmutamist on mujal ka olnud.


Mhh. Seoses sellega need ilutulestiku korraldajad kindlasti rikuvad seadust. Olgu “Harry Potter” või ükskõik milline muu üritus või sündmus – kindlasti ei saa keegi privilegeeritult selleks luba!


Aga mida teha, et paugutamine ära lõpeks? Inimesed tahavad ju öösel magada. Koerad kardavad, imikud ärkavad.


Tuleb tõhustada järelevalvet – linnaosavalitsused ja politsei peavad tegema paremat koostööd. Ja juhul, kui siiski seadust rikutakse – eks siis peavad tegijad karistuse saama!


Milline see karistus on?


Ma arvan, et algatatakse väärteo menetlus ja see võib tähendada paarkümmend tuhat krooni trahvi.