Kõige paremini elavad naised Islandil, kus nad on võrdselt meestega esindatud poliitikas, hariduses, on parema tervisega ja madala töötusmääraga. Kõige nigelam on naiste seis Jeemenis ja suisa ohtlik Afganistanis. 87% Afganistani naistest on kirjaoskamatud ning 80% neist peab endiselt sunniviisiliselt abielluma.

Poliitikas on naised kõige edukamad Rwandas, mis on ka ainus riik maailmas, kus parlamendis valitseb naiste enamus. Kõige hullem on seis Saudi Araabias, Jeemenis, Kataris ja Omaanis, kus naistel parlamenti asja pole.

Kõige turvalisem on emaks saada Norras, kus on väikseim naiste suremus sünnitusel ja kvaliteetne sünnitusabi kõikjal kättesaadav. Kõige hullem on olukord Afganistanis, kus naised surevad sünnitusel 200 korda enam kui pommi või kuuli läbi.

Riigijuhtimises on naised kõige edukamad Sri Lankal ja seda juba 23 aastat. Paljudes riikides, sealhulgas Eesti, Hispaania ja Rootsi, ei ole naine kunagi valitsust juhtinud.

Tais on naised tippjuhtidena edukaimad — 45% ettevõtete juhtidest on naised. Suurbritannias on sama näitaja 20% ja kõige väiksem Jaapanis, kus vaid 8% juhtpositsioone on naiste käes.

Kõige paremad on naiste võimalused töökohta omada Burundis, mis on ka ainus riik, kus 92% naistest on tööga hõivatud, sealsetel meestel on sama näitaja 88%. Kõige nigelam on olukord Pakistanis, kus meestel on töö leidmiseks neli korda enam võimalusi kui naistel.

Rahateenimise osas jagavad esikohta Luksemburg ja Norra. Neis riikides teenivad naised meestega enam-vähem võrdselt. Kõige suuremad käärid valitsevad Saudi Araabias.

Kõige pikaealisemad on jaapanlannad, kes elavad keskmiselt 87aastaseks, meeste keskmine vanus on Jaapanis 80. Kõige lühema elueaga on Lesotho naised, elades keskmiselt 48aastaseks, ja see on vaid 2 aastat vähem kui sealsete meeste keskmine eluiga.

Naissportlaste elu on kõige parem USAs. 2011. aasta edetabelis on 10 enimteenivat naissportlast ameeriklannad. Saudi Araabiast seevastu pole kunagi ühtki naissportlast olümpiamängudel osalenud, veelgi hullem — riigikoolides on tüdrukutel sportimine suisa keelatud.

Abielulahutuste protsent on maailma suurim Mikroneesias Guami saarel. Lahutuste hulk on kõige väiksem Guatemalas.