Ekspressile teadaolevalt ei vasta nii mõnigi väide, mis Kapo distsiplinaarjuurdluse kokkuvõttes kirjas, tõele. Esiteks - allikad on meile kinnitanud, et Võru jahimeeste seltsi esimees ei nõustunud sugugi vabatahtlikult riidetüki sisse pugema, vaid see pandi talle pähe vägisi. Kapo on oma sisejuurdluse kokkuvõttes lausa väitnud, et kodanik oli koti pähetõmbamise eest tänulik: "K. M (nimetähed muudetud - toim) oli kasutatud konspireerimismeetoditega nõus ning tänulik, et teda avalikult hoonesse ei toimetatud, kuna ta ei soovinud näidata enda kaitsepolitseisse toimetamist."

Meie andmetel ei vasta tõele ka see, et tegu oli just nimelt padjapüüriga. Meile on hoopis räägitud, et Kapo kasutas selleks spetsiaalselt valmistatud riidest kotti, mida tavaliselt kasutatakse kinni püütud terroristide või narkodiilerite puhul.

“Me elaksime juba nagu Valgevenes,” ütles vahejuhtumi kohta Võru vallavanem, samuti jahimeeste seltsi kuuluv Ülo Tulik Võrumaa Teatajale. Ja lisas Ekspressile, et jahimeeste seltsi esimehe tegevust tuleks hoopis hinnata, mitte kohelda teda kui kurjategijat. “Minu teada oli see inimene sügavas šokis selle peale, mis temaga tehti. Kui mõnele sulile kott pähe tõmmatakse, siis too on võibolla harjunud. Aga korraliku Eesti mehega ei peaks nii tegema.” Tulik teab, et jahimeeste seltsi esimees pidi pärast vahejuhtumit peakotiga veel 48 tundi vahi all veetma.

Loo peategelane vaikib ja keeldub oma kaebust ja juhtunut kommenteerimast. “Te kindlasti teate, kuidas need protsessid käivad. Ma ei tahaks enne midagi rääkida, kui siin mingi selgus tekib. Ei tahaks ka kedagi välja vihastada.”

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni (kõnekeeles "Kapo komisjoni") liige Ivari Padar ütleb, et Võrus juhtunut uuritakse täie põhjalikkusega edasi. “Komisjoni ülesanne on teha millimeetri ja sekundi pealt kindlaks, mis Võrus tegelikult juhtus,” kinnitab Padar. Ta ei soovinud avaldada oma seisukohta läinud nädala Ekspressis avaldatud kahtluste suhtes, justkui oleks Kapo korraldanud varguse ajakirjaniku kodus. Küll märkis Padar, et komisjonil on oma töövaldkonnas veel väga palju teha.

Teine "Kapo komisjoni" liige Ain Seppik nõustus Ekspressi küsimustele veidi pikemalt vastama.

Intervjuud Ain Seppikuga loe A 18-19