Nüüd tuleks otsustada, kas teha pigem komöödia või seikluslik-müstiline maffiafilm. Kuna originaalfilmis on suund võetud kergema meelelahutuse poole ja sellesse sügavust kootud muusika ja laulusõnade abil, siis tuleks ka järje tegemisel loobuda filosoofilisest dramaatilisest ajaloofilmist, pigem peaks töösse suhtuma väga loominguliselt ning üsna pieteeditundetult. Kuna ajad on muutunud, siis tuleks sisse tuua ka õige prostituut ja armastajapaari naisosalist peaks vähemalt korra alastistseenis näitama.

Meil peab olema:

1) armastuskolmnurk (Gabriel, Agnes, Ivo)

2) mingi tossikesest wannabe, kelle pangaarve juurde on vaja siiski pääseda (Risbieter)

3) pühad kirikutegelased (soovitatavalt kurjad vandenõulased, mitte vagad usklikud)

4) klooster, mõis ja mässulised (Lagle Pareki juhtimisel, tema oleks uus-Siim, amatsoon)

Tegevus võiks käia uue kloostri ehitamise ümber. Risbieter, kes pole just kuigi apetiitne mees, ka mitte võimekas, nutikas ega andekas, võiks lubada uue kloostri rajamist spondeerida juhul, kui saab abielluda kauni Agnesega, kes on nunnakloostri juures (mis asus Munga tänaval, siin saab sisse tuua kohe salapärase vanalinna) vabatahtlikuna tööl.

Agnes on pärast kirikupea ähvardusi kosjaga päri, kuid uue Risbieteriga esmakordselt kohtudes satutakse kummalistesse maffiasekeldustesse, mille käigus Agnes põgeneb suvalise jalgrattaga, ja kohtub mootorratur Gabrieliga, kes ta džentelmenlikult oma raudse ratsu seljas koju sõidutab ning kaob salapäraselt öhe. Agnes hakkab leitud müstilisest printsist unistama.

Siiski ei saa ta antud lubadusest Risbieteriga abielluda taganeda, ning nüüd näemegi uhket pulmapeo eelpidu, kus läheb tõsiseks kütmiseks, kuulid vihisevad, granaadid lendavad, puhkeb tulekahju, Gabriel päästab Agnese. Noored leiavad teineteist ja hommikul avastavad Risbieteri käsilased patustajad Pirita jõekäärust, uue rajatava kloostri lähistelt.

Agnes viiakse mustas autos minema, Gabriel aga toimetatakse karjääri äärde, teda pussitatakse ja visatakse vette. Nüüd võiks meie meeskangelase päästa näiteks Vormsi Enn…

Selline võiks olla laias laastus “Viimne reliikvia 2”. Selles peaks olema mõrva, märulit, tagaajamist ja paljast ihu. Muidugi muusikat. Ajastutruud, 90ndate oma.
Eesti filmi päästmine“Eesti filmi päästmine” on Eesti filmi juubeliaastale pühendatud rubriik, kus saavad sõna toredad Eesti inimesed, kellel on tagataskus säravad lood, millest saaks vändata suurepärased filmid. Saada oma lugu minulugu@ekspress.ee.