Sokos Hotels laieneb Peterburi

Peterburi hotelliturule tõttab aina uusi kullakaevajaid - nende seas ka Soome hotellikett Sokos, mis Eesti elanikele tuntud hotell Viru opeaatorina. Matkaviikko portaali teateil kavatseb Sokos veel järgmise aastanumbri sees asutada ühe hotelli Vassili saarele ja teise, 348toalise majutuskoha lennujaama viiva Moskva prospekti äärde. Mõlemad hotellid peaks olema avamisküpsed 2007. aasta sügiseks ning alanud on läbirääkimised kesklinna planeeritava kolmanda hotelli osas.

Stockholmi odavamalt kui Helsingisse

Laevandusettevõte Tallink müüb Stockmanni kaubamajas kolmapäeval alanud hulludel päevadel pileteid Rootsi odavamalt kui Soome - kui edasi-tagasi kruiis Stockholmi koos kohaga B4 või B2 kajutis maksab 550 krooni, siis edasi-tagasi kiirlaevapilet Helsingisse on 80 krooni võrra kallim.

Mõlemad 14. oktoobrini müügisolevad soodustooted kehtivad reisimiseks novembri lõpuni.

Blue1: askeetlikumalt, kuid kaugemale

Soome suuruselt teine lennukompanii, SAS groupi kuuluv Blue1, loobub 29. oktoobrist täielikult äriklassist, andes lennuki esiotsa jäävate kallimate istekohtade sektsioonile uueks nimeks "Flex Economy". Muuhulgas uuendab Blue1 ka meeskonnaliikmete univorme, muutes neid "modernsemaks, nooruslikumaks, innovatiivsemaks ja naiselikumaks", ning plaanib monteerida oma lennukiparki kuuluvatele MD-90 lennukitele täiendavaid kütusepaake. See võimaldaks hakata lendama veelgi pikemaid otselende kui praegused liinid, mis viivad Helsingist näiteks Ateenasse, Nizzasse, Barcelonasse ja Budapesti.

Kaubamajakataloog pakub kosmosereisi

Keskmisest pisut rikkamatele ostuhuvilistele mõeldud Neiman Marcuse kaubamaja kataloog on lisanud oma kaubavalikusse uue huvitava toote - 1, 76 miljonit dollarit maksva lennu kosmosesse. Kroonides enam kui 22miljonilise hinnasildiga seiklus võimaldab kuni kuuel huvilisel sõita kaaluta olekut kogema Virgin Galacticu kosmoselaevaga. Kodukamar jääb kosmoseturistide jaoks siiski üsna lähedale - maksimaalselt eemaldutakse planeedist Maa 63 miili kaugusele. Lisaboonusena sisaldab paketi hind nelja päeva reisijärgset lõõgastumist Richard Bransonile kuuluval Kariibi mere erasaarel.

Ajakirjanik pääses lennukatastroofist

New York Timesi kolumnist Joe Sharkey jäi läbi ime ellu Brasiilia ajaloo ohvriterohkeimas lennuõnnetuses, mis nõudis 29. septembril elu 155-lt odavlennukompanii GOL lennukis viibinult. Sharkey ja kuus teist reisijat olid esimest kommertslendu tegevas väikses Embraer Legacy 600s (pildil) teel São Paulo'st USAsse, kui lennukit läbis vähimagi hoiatuseta "kohutav raputus". Sekundi murdosa hiljem kuulis oma läbielamised ajaleheartikliks vorminud Sharkey "valju pauku, millele järgnes pahaendeline vaikus". Nagu ajakirjanik oma artiklis "Põrgata kokku surmaga 37 000 jala kõrgusel ja jääda ellu" täheldab, ei olnud Embraeri piloodid isegi pärast hädamaandumist Cachimbos kindlad, millega nad täpselt kokku põrkasid. Saatuse tahtel kaotas 25 miljonit dollarit maksev väike reaktiiv traag ilises vahejuhtumis vaid osa tiivast ja tüürist, sellal kui mõõtudelt tunduvalt suuremas ja samuti tuliuues Boeing 737-800s viibinud pidid maksma oma eludega.

Katastroofi põhjuseid uuriv komisjon ei olnud nädala alguseks jaganud veel mitte mingeid kommentaare.