1. Ära loe kommenteeritavat lugu läbi, see on mõttetu ajaraisk. Kommenteeri autori isikut, mitte tema väiteid. Keskendu tema kõige tühisematele ja loo seisukohalt teisejärgulistele väidetele.

2. Mida piiratum on su mõtlemine, seda kergem kommenteerida. Seepärast vali kommentaari objektiks esmajoones mõni blond seltskonnatibi, sest nendest kirjutatud lood on kõige primitiivsemad. Seevastu eriti kaugel hoia oma näpud majandusest.

3. Löö maaslamajat!

4. Küberkius on parem kui seks! (Või vähemalt turvalisem.) Teise inimese alandamise või naeruvääristamisega on kõige lihtsam ennast tähtsustada ja enda silmis prominendiks saada.

5. Kasuta pseudonüümi. Hea tava võõra nime all solvavaid või negatiivseid kommentaare kirjutada näitab tõelist julgust ning kohkumatut mehemeelt.

6. Ainult surnud poliitik on hea poliitik. Kõik neegrid on kommunistid. Kõik edukad naised on idioodid ja/või litsid. Kõik loomad on nunnud.

7. Lugu, mida sa kommenteerid, on tegelikult täiesti mõttetu ja selle avaldamiseks poleks tohtinud ruumi raisata.

8. Kui kellegi kommentaar erineb sinu omast, orienteeru kohe ümber tema sõimamisele. Kuluta selleks vähemalt kolm korda rohkem ruumi kui loo kommenteerimiseks.

9. Kui sul pole parajasti midagi öelda, kirjuta kommentaar. Kui sul pole kunagi midagi öelda, hakka blogi pidama.

10. Kasuta ainult must-valgeid hinnanguid. (Kui näiteks Edgar Savisaar laseb midagi rahval otsustada, nimeta teda populistiks. Kui Savisaar midagi ise otsustab, nimeta teda diktaatoriks.)

P.S. Ära pööra tähelepanu halbadele kommentaatoritele, kes siintoodud koodeksit eiravad.