“Täna puudub Eestis ühen­dus, mis esindaks kõrge lisaväärtusega teenuseäride huve,” ütles uue liikumise üks eestvedajaid, investeerimispankur Kristel Kivinurm-­Priisalm. “Meie eesmärk on liita ettevõtted, eraisikud ja liidud, kes loovad lisaväärtuse haritud ja tarkade töötajate abil ning kes on huvitatud, et Eesti ettevõtete tarkade teenuste konkurentsivõime rahvusvaheliselt kasvaks.”

Uus organisatsioon on jätk nn Targa Eesti projektile. Paar aastat koos käinud Targa Eesti töörühm töötas välja ja suutis võimuliidule selgeks teha sotsiaalmaksu lae idee. Lisaks tegi seltskond lobi eraisikute väärtpaberiinvesteeringute tulumaksuvabastuse ja optsioonide maksustamise alal.

Uus koda peaks koondama investeerimispanku, IT-inimesi, konsultante, ülikoole, advokaadibüroosid, meediaettevõtteid, arhitekte, disainereid, meedikuid jt targa töö tegijaid. Grupi tuumikusse kuuluvad teiste hulgas ärimehed Viljar Arakas ja Jaan Pillesaar, Ernst & Young Balticu partner Ranno Tingas, investeerimispankur Kaido Kaljulaid, loometööstuse huvide eest seisev Ville Jehe, Tallinna börsi juhid Kaidi Ruusalepp ja Andrus Alber. Eraisikuna kaalub kojaga liitumist ka Ekspress Grupi omanik Hans H. Luik.