Selgus, et kolme päeva jooksul oli ta pangast laenu saanud veel kahel korral: vastavalt 5,5 miljonit ja 2,7 miljonit norra krooni. Eesti rahas küündib pensionäri väljapetetud summa ligi 20 miljoni kroonini.

Kohtus rääkis pensionär, et tema traagiline lugu algas juba 2001. aastal, kui ühed isikud Eestist andsid talle 100 000 eurot, et pensionär ostaks neile Norrast kolm bussi. Busside hankimiseks läks aega, kuid lõpuks ostis ta ära ühe bussi, mis maksis 750 000 Norra krooni. Raha sai otsa, kuid tema "äripartnerid" Eestist nõudsid, et mees on neile veel kaks bussi võlgu.

Pensionäri väitel müüsid talle raha andnud mehed oma võla edasi maffiale, kes teda järgmised kolm aastat ähvardas.

Nuhiti välja mehe tütre ja lastelaste elukohad ning lubati, et nendega juhtub midagi halba, kui mees petuskeemiga kaasa ei lähe.

Oslos korjasid pensionäri üles kaks meest, kes andsid talle võltsitud dokumendid ja mobiiltelefoni ning leppisid kokku, kus ja mis kell peab nendega uuesti kontakteeruma. Pangas pidi mees mobiiliga kõne aktiivsena hoidma, et isikud liini teises otsas kuuleksid, millest pensionär telleriga räägib.

Rohkem pole väidetav Eesti maffia Norra pensionäriga kontakteerunud. Pensionäri sõnul tundis ta vahistamisel kergendust.

Kohtunik määras pangapettusega vahele jäänud pensionärile kahe aasta ja ühe kuu pikkuse vabadusekaotuse. Ei ole veel teada, kas mees otsuse ka edasi kaebab.