Tunnustatud ja veenev


Pärnu mnt 160 now! pakub esinduslikku, stiilset ja ühtlast kodusisustuse-nägemust.


Moeröögatusi sealt ei leia, küll aga maitset, läbimõeldust ja praktilisust, mille hinnatavust tõestab järgmine juhus. Hiljaaegu korraldatati Soomes konkurss rahvusooperi külalistubade mööbli valikuks, mida ei võitnud kohalik tipptase, vaid hoopis Hülsta! Alati omamaist eelistavate soomlaste valik näitab, et argumente jätkus. Hülsta on üks väheseid tootjaid, kel on õigus oma tooteid märgistada keskkonnasõbralikkuse märgiga „Blue Angel“.


Esemete juures pole määravaks tubade otstarbelised erinevused, vaid elemente võib kombineerida magamis-söögi-töö-elutoa piires suvaliselt. Omanäolisuse tagavad erinevad pinnaviimistlused.


Mitmes toonis naturaalpuit saab kombineerida kõrgläikelise plaadipinnaga, lisaks klaas – must, matt ja koguni mustriga. Toonid on hoitud  neutraalses skaalas, et kõike saaks ergastada hooajaliste värvikate lisanditega – targalt kujundatud, dekoraatorisõbralik skeem.


Naturaalne urbanism – trendi telg



Ammuste tuttavate, loodusmaterjalide ja minimalistliku vormikeele kiuste on sarja ilme elav ja vaheldusrikas, lahendustes peitub põnevustki. Juba müügisaali uksel hakkab silma tore kapp kollektsioonist now! time, mille vormisõnastikus kohtab mitmeid L-versioone. See lisab liigenduspõnevust nii riiulite, lisatasapindade kui ka uksejaotuste juures.


Kombinatoorika lõputus ning sõlmede insenerlik tipptase on kõrvuti ülima lihtsusega. Leidub konstruktiivseid kavalusi, mida esmapilgul ei näegi. Näiteks lauakõrgusel puhvetkapil on nii lõõtsana avaneva uksega (now! 7) kui ka lükanduksega versioon. Viimase ukseplaat nihkub sahtlite ette (now! 10, now! time), mille võimaldamiseks on sahtlinupud pinnaga tasa.


Osa uksi ja sahtleid avaneb vajutusest (now! 12), ning kõik liikuvad detailid sulguvad vaikselt ja kindlalt. Kuid sarjas now! 10 pole kenasti tapitud täispuidust sahtlid oma kohale kinnistatud, vaid neid saab asetada igasse riiulimoodulisse. Liikumissujuvuse tagavad pehmed vildiribad sahtlipõhja all, välistades ka aluspinna kriipimist.


Madalamal asuvate, vaatepiirile jäävate riiulite-kappide pealispinnad on kaetud tumeda klaasiga, et see taluks lillepotte ja muid lisandeid, kartmata niiskust ja kergemaid kriimustusi (now! 7). Nii praktilistel kaalutlustel kui ka efekti mõttes on mööblile lisatud valgusteid. Now! 12 voodi peatsiplaadi taga kumab kas horisontaalselt või vertikaalselt paigutatud meeleoluvalgus. Now! time pakub oma torule kinnitatud patjadega peatsi juurde painduva kõriga lugemisvalgusteid. Seeriate now! 7 ja 10 voodipeatsid on eriti efektsed – ülaosas on alumiiniumseibidele kergitatud teist värvi puidust riba, õhuvahe otstes kumavad dekoratiivselt valgusribad (LED).

Magamistoa juurde kuulub garderoobisüsteem, ustega või ilma. Eriti paindlikku, sahtlitega kombineeritavat riiulistikku võimaldavad sarja now! 10 karkasselemendid. Now! 10 voodil on ka baldahhiin.


Mitte ainult karkassmööbel



Hülsta now! juurde kuulub ka istemööbel: nii söögilaua- kui ka töötoole, pinke-tumbasid kui ka diivaneid ja diivan-voodeid. Kiiktool (now! sit 007) ning tugitoolist kavalalt chaise-longue’ks kohaldatav iste (now! sit 008) on üpris ümaravormilised, kontrastiks karkassmööbli kandilisusele.


Polsterdust katab vastavalt soovile kas nahk või ülimalt vastupidavaks töödeldud tekstiil.


Söögilauatoole on nii puit- kui ka torukonstruktsioonil, erilist tähelepanu väärivad viimased. Esiteks ei ole need torutoolile omaselt kipakad, vaid üpris stabiilsed (nagu tõestas toolil kiikumine), ning teiseks on saksa inseneridel õnnestunud uskumatu – ülilihtsa, ainsast torust konstruktsiooni sisse on peidetud kaval mehhanism. Käepideme-toru alt leiab istuja klahvi, mida vajutades saab peaaegu märkamatult pikendada või lühendada seljatoe kaugust ja ühtlasi ka kõrgust istumispunktist. See toimub täiesti vaikselt ja sujuvalt, mitte nõksukaupa, häirimata kasvavõrdki istme stabiilsust! Minge ja proovige ise! Sama omadus on ratastega töölauatoolil.


Üks now!ga seotud toredatest nüanssidest on selle digielu – saate kodus arvuti ees istudes tooteid kombineerida-valida-katsetada. Firma kodulehelt
leiate lingi planning software, ekraanil näete tarkvara tutvustust ning paremas servas on link allalaadimiseks. Planeerijas, mis näib olevat tore mänguvahend nii suurtele kui ka väiksematele, saate virtuaalkeskkonnas läbi mängida värve, vorme, esemeid, suurusi, paigutust, ise pidevalt kokkupandu hinda kontrollides. Ostusoovi tekkides võite tulemuse esindusse meilida.


Mööbliesemete kättetoimetamisaeg on reeglina kolm nädalat. Kokku- ja ülespaneku on esindus võtnud enese ülesandeks, et tagada kiirus ja kvaliteet ning välistada eksitused. Ning, olles endale mööblivalikut koostamas, pange tähele standardlahendusi – vahel võib juhtuda, et mitmest osast koosneva komplekti saate palju odavamalt kui kõik osad eraldi ostes. Suurtel firmadel on neis asjus iseäralik loogika.