Röövist teatasid politseile kaks spordimeenetega kauplejat ning see leidis aset eelmisel neljapäeval Las Vegases asuvas hotell-kasiinos Palace Station, kui Simpson ja neli tema kaaslast võtsid vägivaldselt endale hotelliruumis olnud spordimeened. Simpsoni sõnul oli ta oma kuriteokaaslastega tutvunud ühel pulmapeol, relvi nad tema väitel ei kandnud. Kuigi politsei ei kahtlusta Simpsonit relva kandmises, leiti siiski kaks tulirelva teiste röövis kahtlustatavate kodudest. Üks relva omanikest, 46-aastane Walter Alexander võeti küll vahi alla, kuid vabastati hiljem kautsjonita.

Simpson, kes viidi erariietes politseinike poolt vahi alla kohe järgmisel päeval pärast röövi, väidab, et võttis tagasi asjad, mis tegelikult juba temale kuulusid. Meenete hulgas oli näiteks 60-aastase jalgpallistaari Kuulsuste Halli sertifikaat ning ühispilt FJB endise direktori J. Edgar Hooveriga.

Simpsoni sõnul helistas talle mitu nädalat tagasi oksjonimaja omanik Tom Riccio, kes rääkis talle, et mõned kollektsionäärid müüvad Simpsoni asju. Riccio olevat seejärel määranud kokkusaamise kahe kollektsionääriga, valetades neile, et tal on olemas antud meenete ostmisest huvitatud klient. Üks meenete omanikest Alfred Beardsley ongi juba asunud Simpsonit kaitsma ning süüdistab kõiges Ricciot. "Kui nad Ricciole süüdistust ei esita, olen väga pahane. Ta valetas O.J.-le ning ässitas teda," sõnas ta.

Riccio enda sõnul taheti asju tagasi saada rahulikult või politsei abiga, kuid hotelliruumi kohale jõudes läks O.J. Simpson väga endast välja. Nad võtsid asjad kollektsionääridelt jõuga ning läksid minema.

O.J. Simpson sai terves maailmas tuntuks 1994. aastal, kui tema eksabikaasa Nicole Brown Simpson ja viimase sõber Ron Goldman leiti mõrvatuna. Vaatamata tugevatele asitõenditele Simpsoni vastu, mõisteti kuulus jalgpallur kohtus õigeks. Kaks aastat hiljem määras kohus siiski 33,5 miljoni USA dollari ehk ligi 370 miljoni Eesti krooni suuruse kahjutasu Browni ja Goldmani peredele. Paraku on Simpsonil kahjutasu maksmata tänase päevani.