Mittetulundusühingust EOK ei pea partnerite valmiseks konkurssi korraldama. Hermann Reisid sai nelja-aastase koostöölepingu EOKga 2001. aastal. Sel ajal ei olnud Tamm ei EOK asepresident ega ka Hermann Reiside töötaja. “Isiklikult tõlgendan olukorda vastutusest ja usaldusest lähtuvalt,” märkis Tamm. “Igal juhul ei karda ma iseennast ega häbene oma tegemisi kõikjal, kus on olnud jaksu kaasa lüüa.” 

Urmas Sõõrumaale kuuluv Hermann Reisid on EOKga teinud koostööd juba pikka aega. Kolm aastat tagasi sõlmitud lepingu järgi peab firma teenindama olümpiakomiteed soodustingimustel ning saab vastutasuks olümpiamängude piletimüügi ainuõiguse. Sõlmitud lepingu ajavahemikku jäid Salt Lake City ja Ateena olümpiad. Kuna osapooled on koostööga rahul, sõlmiti uus leping ka Torino talimängude piletite müügiks.

Teised reisibürood ei ole ühe firma eelisseisust probleemi teinud, sest olümpiale sõita soovijaid Eestist eriti rohkelt ei ole. Näiteks Baltic Tours vahendas Hermann Reiside pileteid, kuid nõudlust nende järele ei olnudki, ütleb firma väljamineva turismi müügijuht Margit Lõiv

Varem on EOK kasutanud ka teiste reisibüroode teenuseid. Näiteks neli aastat tagasi peetud Sydney mängude piletite müüki korraldas reisibüroo Wris. Ka tänavu pakkusid nad oma klientidele reisivõimalusi Ateenasse. “Meie vahendusel on umbes 50 huvilist Ateenas ja pileteid OMile oli meil võimalik tellida oma välispartneri käest,” selgitab Wrisi juhatuse liige Aili Kägu.