Öise häire ajal ei leidnud üks ajateenija telgist oma relva, Iisraelis valmistatud automaati Galil. Ta tõttas kaaslastega ringkaitse positsioonile relvata. Ajateenija ei leidnud relva ka tagasi telki saabudes.

Sõdur peab hoidma relva nagu silmatera. Mõni võtab selle kaotsimineku hirmus isegi öösel enda kõrvale magamiskotti.

Varastatud relva kasutanud ajateenija arvas algul, et ta jättis relva laokile ja selle konfiskeeris tema ülemus. See poleks sugugi tavatu. Relva kaotajad on pidanud sellisel puhul näiteks karistuseks tegema tuhat kätekõverdust.

Ülejäänud sõdurid kuulsid juhtunust hommikusel rivistusel, kui relva kadumisest rääkis kompanii ülem. Sõduritele näis, et ülem usub Galili üles leidmisse. “Toimus suur otsimine. Kuid kes varastas, ei tea,” ütles Ekspressile üks Kevadtormist osa võtnud kaitseväelane.

Kolme päeva pikkune otsimine lõppes tulutult. Levima hakkas versioon, et selle varastas keegi võõras. Üks öösel suitsu tegema läinud kaitseväelane olevat näinud Jägala jõe ääres liikumas tundmatut meest.

Juhtunu muudab eriti kummaliseks tõik, et relv varastati õppuste staabi alalt, mis peab olema kõige paremini valvatud piirkond.

Sõjaväepolitsei ülema asetäitja major Meelis Sarapuu kinnitas varguse toimumist, kuid ütles, et uurimise huvides ei saa sõjaväepolitsei detaile avaldada.

Tulirelva varastamine ja ebaseaduslik käitlemine võib tuua kaasa vanglakaristuse.