O'Leary pruunid rähmased iirlasesilmad olid täis valgunud pruune suuri iirlasepisaraid. Tema värisev pruun käsi ulatas Majesteedile hommikuse viskiklaasi. Kallis kollane märjuke tilkus voodi ette roosale vaibakesele.

"James! Mis Teil ometi arus on!" röögatas kuninganna. "Vaadake ette!"

"Teie Hiilgus! Briti impeerium on hädas!" suutis truu iirlane pressida suust traagilised sõnad. "Noor tolvan on jälle mingi tohutu möga ajalehte kirjutanud. Pealegi koos napaka eesti peaministriga."

"Mis ma kuulen! Tony jälle kirjutab!" ägestus elatanud kuninganna. "Tooge mulle ajaleht!"

Täpselt 7 minutit hiljem pani Briti impeeriumi ema ajalehe kindla käega kõrvale ja tõusis voodist täis otsustavust.

"Ühendage mind härra Rüütliga!"

Nii jõudis ärevus vaikses sügismeeleolus tukkuva Kadrioru lossini.

"Kas Parts ütleb tõesti sääl lehes, et viina peale pole vaja kurki hammustada!" imestas unesegane Rüütel, kuuldes tuttavat häält telefonis mingit imelikku uudist vahendamas. "Ja sooja pesu ei kanta öösiti daami juure minnes!?! Aga see on ju üks haige jutt! Tõesti oleks vaja õiendus lehte panna. See on ju rahvusvaheline skandaal! Kuskile loetavasse lehte – Sopalehte või Kranaati."





















































Õiendus

Vastuseks Tony Blairi ja Juhan Partsi üllitisele nädalalehes The Economist

Meie, Kuninglik Kõrgus Elizabeth II, ja vabariigi president Arnold Rüütel kinnitame, et artiklis väljendatud poiste isiklikud "seisukohad" ei ole meie riikide ametlik poliitika, vaid lihtsalt noorte inimeste tunnete vaba väljendus. Hoiatame kodanikke ja üldsust noormeeste nõuandeid järgimast!

Näiteks on väga kahjulik öösiti mööda igasugu urkaid ja klubisid laaberdada! Nii võib pättide küüsi langeda või rumalast peast mõne paha haiguse saada.

See on ka rumal jutt, et narkootikumid tuleks "ära proovida". Narkootikume proovivad ainult igasugu kehkadiveid ja poolearulised.

Samuti on äärmiselt väär poiste väide, et tüdrukutele sobib napp ihukate! See on väga vale! Põhjamaal võib ennast isegi suveöösiti ära külmetada ja põiepõletiku saada. Põiepõletik ei ole üldse seksikas! Kindlasti tuleb kanda sooja pikka aluspesu.

Kiss FM ei ole Ühendatud Kuningriigi riigiraadio!

Väga rumal on pidudel "ennastunustavalt tantsida". Ägeda puusanõksutamisega võib liigesed enneaegu ära kulutada. Pärast kulub Teil ämbrite kaupa tiigrisalvi ja pipraplaastreid. Pealegi on see kole ja mõttetu eputamine.

Viinast ei saa alati abi – igasuguste tõsiste vaevustega tuleb jalamaid minna arsti juurde. Palavikuga tuleb jääda lamama ja kutsuda arst koju!

Tallinnas on tuhat korda paremaid söögikohti kui Võitlev Sõna. Näiteks Teaduste Akadeemia puhvet.

Sake on lihtsalt üks moeahvide trendijook, mitte "jumalik nektar". Aga viina sobib võtta ainult tähtpäevadel – pulmas, matustel, juubelil. Aus mees niisama viina ei joo!

Tony – väga rumal on joomisega ärbelda!

Kartul ja heeringas on alati maitsvamad kui sushi, mitte vastupidi.

Tony – Briti Impeerium ei jaga seisukohta, et grupiseks on "cool". See on hoopis väga ebahügieeniline ja mõtlematu tegevus.

Inglise keele ja kultuuri säilimise huvides tuleb toetada inglise rahvuslikku kultuuri, mitte rõõmsalt sulanduda ameerika massikultuuriga!

Juhan, pea meeles – Laulu- ja Tantsupeod on tuhat korda tähtsamad üritused kui ükski Õllesummer!

Noormehed – pidage meeles, et alkohol ja autojuhtimine ei sobi ühelgi juhul kokku! "Väike pits" enne rooli istumist on igal juhul vale! Sõidukiirust ei valita mitte vastavalt auto margile, vaid liikluseeskirja järgi!

Vabandame ühtlasi kõigi tavaliste tööinimeste ees, keda noored poliitikud oma artiklis "haisvateks proledeks" nimetasid.