Ma pole küll oma hommikukohvi vist kunagi Youtube’is joonud, aga kujutan ette, et kui keegi peaks ühel kaunil päikselisel hommikul tõesti arvutis kinni olema, siis miks mitte alustada päeva, kuulates armsalt melanhoolset soome popmuusikat – Scandinavian Music Groupi – “Vieläkö soitan banjoa”. Ja video on ka selline toredalt naiivne suvine road-movie. Kes arvutis passida ei viitsi, võiks muidugi parem minna Plink Plonkile SMG kontserdile.

(otsi: Scandivian Music Group – Vieläkö soitan banjoa)


... eskapismiks?


David Lynchi ja Angelo Badalamenti performance’i “Industrial Symphony No. 1” viimane osa.


See on üks ilusamaid ja sugestiivsemaid etendusi ka siis, kui seda õnnestub vaid videosalvestusena vaadata. Viib minema kõik mõtted – nii head kui halvad – ja tekitab tunde lõputust üksildasest kosmosereisist.


(otsi: David Lynch – industrial symphony no. 1, pt 5/5)


... suitsetamisest loobumiseks?



Prantsuse filmirežissööri Leos Carax’ Viini filmifestivalile tehtud 1minutiline lühifilm. Ei olegi midagi lisada.

(otsi: Carax’s – My last minute)


... üksi tantsimiseks?



Küll see Youtube on ikka tore koht – kui ühe filmi vaatamiseks kulub keskmiselt poolteist tundi kalli hinnaga kättevõidetud vabast ajast, siis aega väärtustavad moodsad inimesed on filmid tükeldanud väikesteks stseenideks, et võimaldada vaadata filmiklassika best of’i, mis ei kesta kauem kui mõni poplugu. Aga ilma sellise kahtlase irooniata soovitaks igal juhul vaadata prantsuse lahedaima filminäitleja Denis Lavant’i tantsunumbrit Claire Denis’ filmi “Beau Travail” lõpus. Christopher Walken Fat Boy Slimi videos kahvatugu selle peale...

(otsi: Beau Travail – Denis Lavant Boogies)


... silmaringi avardaja?


Viljandi linnavalitsuse mõne aasta tagune jõulutervitus linnarahvale – kristlik jõululaul printsessiks riietunud Pannkoogi-Ane, linnavalitsuse, Peeter Kreitzbergi, kirikuõpetaja, jõuluvanade ja päkapikkude esituses. Gunnar Loho Music Managemendi mahavaikitud hittlugu.


Vaevalt, et see hingekosutavat muusikaelamust pakub, aga omal veidral moel avardab ta kindlasti silmaringi.

(otsi: parimad mulgi artistid)