„Imelik lugu juhtus. Istusin kodus ja jõin kohvi, kui kuulsin koputust. Tegin ukse lahti ja seal olid kaks keskealist meest. Nad tutvustasid ennast kui arste ja ütlesid, et haigekassa on finantseerinud kodused mammograafiareidid. Kutsusin nad siis sisse, pakkusin neilegi kohvi. Seejärel proovisid nad põhjalikult oma pool tundi mu rindadest tükke leida. Ei leidnud, ütlesid, et olen väga hea tervise juures.
Kui nad lahkusid, hakkasin juhtunu üle mõtlema ja helistasin Tallinna Abitelefonile, et küsida, kas nad ikka olid arstid. Tuleb välja, et ei olnud! Lihtsalt petised! Nüüd on nii piinlik!
Ärge teie neile petistele ust avage!"

Mitmed inimesed võtsid hoiatust tõsiselt. Üks märkis, et mammograaf on ju aparaat („Iga vähegi haritud inimene teab seda."). Teine kirjutas, et hea seegi, et midagi ei juhtunud ning muretses, kas õnnetu naine ikka politseisse helistas.

Shivan selgitas seepeale, et imestas isegi, arstid ennast mammoGRAAFIDEKS kutsusid - „Aga eks nad teavad paremini. Ikkagi arstid ju." Kumbki „mammograaf" polevat rääkinud eriti soravalt eesti keelt. Üks oli Dima, ta kandis musta tagi, teksapükse, lühikesed tumedad juuksed. Teine oli Kolja, muidu tavalise välimusega, aga üks eeshammas oli puudu.

„Doktor Kolja ja Doktor Dima. Mina kutsusin neid lihtsalt Härra Kolja jne, aga nad tundusid solvuvat ja käskisid mul neid edaspidi doktoriteks kutsuda," kirjutas Shivan.

Üks teadjam perekool.ee kasutaja selgitas seepeale, et Dima ja Kolja on väga tunnustatud mammoloogid, keda ei tasu laimata. Teine teadja aga selgitas Shivanile, et muretsemiseks pole põhjust, sest tegu on tuure koguva üle-Eestilise kampaaniaga ja „Tallinna abitelefon ei pruugi lihtsalt olla piisavalt teadlik." Kolmas lisas, et igal juhul sai ka Shivan positiivse elamuse osaliseks, sest rindadest ju mingeid tükke ei leitud.

Üks kasutaja teatas seepeale, et tegu on samade arstidega, kes talle paar päeva tagasi kodus röntgenit käisid tegemas: „Vaatasid mind oma läbitungiva pilguga ja ütlesid siis, et mul on kopsud täitsa korras, ei pea muretsema."
Kui keegi muretses, et kuidas Shivan päti välimusega mehed sisse lasi, rääkis Shivan, et mehed ikkagi päti moodi ei paistnud. „Neil oli veel ka alkoholi lõhn juures, mis samuti tõestab, et nad olid arstid, sest arstidel on instrumentide desinfitseerimisest pidevalt väike alkoholi aura ümber. Ja nagu kuulda, ei olnudki nad petised, nad on ju isegi siit perekoolist ka teistele koduvisiite teinud."

Tagatipuks saab lugeja teada, et Sõltumatute Uuringute Labori (SUL) andmeil tegutsevad ka androloogid: „Kui järgmine kord valel ajal koju tuled ja näed, et üks naine su mehe kallal toimetab, siis palun ära tohtrit sega! Androloog on ametis!"

Vaata ka arutelu perekool.ee-s