Maikuust, kui Facebook hakkas lubama oma saidile üles panna mänge ja meelelahutust väljastpoolt, on tema kasutajate hulk Londonis kasvanud kahekordseks ja ulatub kaheksasaja tuhandeni, mis teeb sellest maailma suurima ühe linna sotsiaalvõrgustiku. Lisaks oma suhtlusringi laiendamisele saavad kasutajad end nüüd unustada mängima "Scrabulousi" ja teisi kontoris aega mööda saata aitavaid mänge.

Ülemused aga asusid vasturünnakule. Mõni kuu pärast Facebooki buumi algust vallandati kolm Lõuna-Walesi omavalitsusametnikku, kuna nad veetsid liiga palju aega internetis. Paljud tööandjad on kasutusele võtnud veidi leebema taktika ja blokeerinud personalile töö ajal ligipääsu Facebooki tüüpi saitidele. Viimaste uuringute andmete järgi on 70 protsenti Londoni ettevõtetest eesotsas tuntud City firmadega keelanud töötajatel kontoris Facebooki külastamise.

Saidi blokeerijate hulka kuuluvad kaubahallikett Tesco ja Londoni transpordiamet. Juba varem keelas Facebooki ära advokaadifirma Allen & Overy, ent pidi siis häbiga taganema, kui sai kaela kaebuste laviini praktikantidelt, kes tundsid puudust pärastlõunastest (virtuaalsetest) kallistustest ja "lehvadest". Firma avas ligipääsu uuesti, teatades, et tegu on "ärivõrgustiku toimimise" seisukohalt kasuliku asjaga.

Kellele kuri tööandja on keelanud ligipääsu lemmiksaidile, see võib pakitsuse leevendamiseks tutvuda alljärgneva alternatiivsete ajaviitesaitide loeteluga.

Scrabulous
Facebooki möödunud suve kuumim meelelahutus. Mängimiseks ei pea end Facebooki sisse logima ja kui te ei viitsi enam oodata, millal sõbrad USAs üles ärkavad ja järgmise käigu teevad, võite mängida robotite vastu.
http://www.scrabulous.com

Langev liiv
Kes oleks uskunud, et liivajugade sihtimine virtuaalsete tuleohtlike ainetega on nii tore? Meie soovitus on Pyro Sand, mis laseb tegutseda napalmi, nitro, tule ja püssirohuga. Ei sobi lastele ega püromaanidele.
http://www.fallingsandgame.com

Rahakotitest
Kui te ei pääse tööl ligi Facebookile, võib olla blokeeritud ka YouTube. Selle saidi autor - surmkindlalt elukutseline päevavaras - poetas oma rahakoti tänavale ja filmis seda, mis järgnes. Oma sada korda.
http://www.wallettest.com

Boomshine
Äärmiselt haarav käe ja silmade koostööd arendav mäng. Tumedal ekraanil ujuvad värvilised punktikesed, mida hiirega taga ajades ja õhku lastes on võimalik tekitada ahelreaktsioon. Ei soovitata neile, kellel hakkab pea kergesti ringi käima.
www.bored.com/boomshine

Kostümeeritud lemmikloomad
Julm kohtlemine? Võib tõesti olla, sest on vastupandamatult naljakas. Peleriinidesse ja motomeeste nahkürpidesse riietatud kassidele, koertele ja sekka mõnele üksikule meriseale saab hindeid anda ja nende pilte sõpradele edasi postitada. Muidugi mõista võite ka oma lemmiku riidesse panna ja saidile üles riputada.
http://www.petsinclothes.com

Tasuta SMS
Kui ilma Facebookita on sõpradega kontakteerumine muutunud problemaatiliseks, siis ehk proovite retrostiili ja saadate SMSi? 1990. aastatel leiutatud suhtlemisvahend on tegelikult lihtne ja seda saavad O2 veebisaidil täiesti tasuta kasutada ka mittekliendid.
http://www.02.co.uk

Grafiti
Enamik Facebooki kasutajaid on liialt ametis uute ajaviiterakenduste lisamisega, et täiustada oma oskusi grafiti vallas. Paadunud fännid lähevad hoopis sellele saidile, kust võib leida nii kunstiteoseid kui loomepiinu. Pärastlõunaseks näpuharjutuseks proovige, kas suudate mängult isiknäituseni jõuda.
http://www.mydrawings.com/

Rather Good
Kui MTV kanalil laiutavad tibi-ja-auto-videod on teid ära tüüdanud, siis tšekake Alex ja Joel Veitchi iseäralikku muusikakogu. Lõbusalt napakate tekstidega lood ette kantuna tantsivate ja kitarriga etlevate lõigatud-kleebitud loomade poolt.
http://www.rathergood.com

Halbade plaadiümbriste muuseum
Enamik siinseid patukotte on 70. ja 80. aastatest, lisaks pisut lõbu sakslaste aadressil. Huvitaval kombel on Manowar tõsine bänd, mitte mingi suud liigutav Chippendales, nagu võiks plaadiümbrise järgi arvata.
www.zonicweb.net/badalbmcvrs/index.htm

Rumalad patendid
Siit saidilt leiab kõige veidramad patendid, mis USAs aegade jooksul välja antud, nii et kui kiirustate oma ideed registreerima, siis võite siit järele vaadata, kes on teist juba ette jõudnud. Kurgivõileib on igatahes juba kinni, niisiis tuleb tähistamisega oodata. Kinni on ka "kummirõngastest valmistatud homunkulus".
http://www.patentlysilly.com

Japander
Paljud tuntud staarid, kes valvavad piinliku hoolega oma imago järele Euroopas ja USAs, müüvad end suurima heameelega maha Aasia reklaamitööstusele. Selle saidi parimaid klipid (võetud YouTube'ist) on perekond Beckhamitest tutvustamas mitte-nii-glamuurseid kaupu nagu kehahoiakut korrigeerivad aluspüksid ning jagamas kehahooldustarkusi.
http://www.japander.com

Minipiljard
Kui teil puudub tööl ligipääs Facebookile, siis on kindel, et te ei tööta moodsas piljardilauaga loovkontoris. Mängige siis minipiljardit internetis - kui sekretär tuleb teed pakkuma, võite endale ette kujutada, et olete pubis.
www.fetchfido.co.uk/games/minipool/minipool.htm

Ennustame surmakuupäeva
Eks ole kontorielu hull, kui ei saa päev läbi Facebookis istuda? Arvutage Deathforecasti abiga välja, kaua teil on veel elada jäänud - ja kaevake ülemus, kes teie oodatavat eluiga lemmiksaidile ligipääsu keelamisega oluliselt lühendab, kohtusse.
http://www.deathforecast.com

Võta loom
Suurt koera pisikeses korteris pidada on loomapiinamine, aga lapsed maksavad väga palju. Kui võtate endale internetis virtuaallooma, võite ta alati töö juurde kaasa tuua, pealegi ei pissi ta kunagi põrandaid täis. Tamagotchid onlain-põlvkonnale.
http://www.adoptme.com

Kallista inimest
Neile, kes ei suuda elada kaheksa tundi ilma "lehvadeta", ja ka kõigile teistele, kes igatsevad pisikese hellituse järele. Selle saidi kaudu saate ka ise saata kallistusi oma lähedastele.
http://www.onlinehugs.com

Mullikile
Mitte küll nii mõnus kui hiigelsuure mullikile plõksimine päriselus, ent selle ajaviiteviisi ilu peitub asjaolus, et teilt ei nõuta mingeid oskusi ega keskendumist. Ka kõige mustemal päeval suudab igaüks meist vähemasti internetis mullikilet plõksida.
http://www.snapbubbles.com/

Disko-George
Tantsiv George Bush on üpris madaltehnoloogiline ja ammugi mitte originaalne leiutis, aga üsna naljakas sellegipoolest. Laske Dubya värvimuusika saatel tantsupõrandale ja vaadake, kuidas tähed tantsivad.
http://www.dancingbush.com

Kivi - paber - käärid
Kui peaks juhtuma ebatõenäoline ja teie kolleegid on liiga hõivatud lapsikute onlain-mängude mängimiseks, siis saate ka üksi aega surnuks lüüa. Siin võite endale valida sobiva vastase kuulsate Hollywoodi märulikangelaste seast, nagu Gladiaator, Indiana Jones ja Terminaator.
http://www.playrps.com

Hinnamäng
Ammu on möödas ajad, kus "Kuumas hinnas" tuli ära arvata, mis maksab triikimislaud. See mäng käib dollarites. Mõistatada mälupulkade või beebisalvrättide hinda on igal juhul etem kui täita mingeid Exceli tabeleid.
www.bored.com/pricegame

Õnneküpsis
Interneti õnneküpsisepagar kuldab teid üle selliste tarkustega nagu "Mida rohkem külvad, seda rohkem lilli näed". Küünikud võivad nautida seda laadi värsse nagu "Õnn on vaid ettekujutus, mille taga on mure ja ahastus".
http://www.myfortunecookie.co.uk

Sophie Morris
The Independent