Päikeseprille kandes peab olema veendunud, et klaasil on UV-kaitse. Lihtsalt värviline klaas töötab vastupidiselt, sest silmale kahjulikud on just UV-kiired. Kiirusega seotud spordialade harrastajatel tuleb jälgida, et prillid püsivad kindlalt peas. Aladel, kus on vajalik järgida täpseid suundi, on kasuks polariseeritud lääts. Pallimängus jällegi on oluline, et prilliraam ei teeks palliga pihta saades haiget.

Optilisi, väga kumera kujuga päikeseprille on peaaegu võimatu teha. Kui silm vajab korrigeerimist, saab kasutada kontaktläätsi ja kaitseks päikeseprille. Sportlike päikeseprillide alla saab väikese raami sisse valmistada sobiva tugevusega läätsed. On olemas silikoonist raamiga kummi abil ümber pea kinnitatavad sportliku kujuga prillid pallimänguks, rattaga sõiduks ja suusatamiseks ning ka nägemist korrigeerivad ujumisprillid.

Lapsedki peaksid sportides päikeseprille kasutama. Kui nad suudavad päikeseprille juba pikaajalisemalt kanda või vajavad prille arsti soovitusel, on läätsede kvaliteet väga tähtis.