Parbuse kaitsja vandeadvokaat Raul Otsa ütles kohtus esinedes muuhulgas, et Parbus ei soovinud kahtlustatavana ülekuulamisel ütlusi anda ja sellele järgnes Kapo intensiivne surve. "Ivo Parbus vahistati üksnes taktikalistel kaalutlustel," ütles Otsa. "Teda tahetakse sundida ütlusi andma. Praegu käib Ivo Parbuse pidev mõjutamine kapo poolt - ettepanekud igasugusteks kokkulepeteks, kaasa arvatud lubadus ta vabastada, kui ütlusi annab."

Riiki esindav Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kadri Väling ütles ringkonnakohtus, et praeguseks on välja selgitatud kümme detailplaneeringut, mille korraldamise eest võidi Parbusele pistist anda.

Prokurör Väling tõi kohtus esile veel rea huvitavaid detaile. Näiteks ütles ta, et toimikus oleva jälitusmaterjaliga on tõendatud, et 4.detsembril helistas Parbus oma kabinetist koju abikaasale ja palus sellel lauasahtlist ja laealusest peidikust sularaha välja võtta.

Välingu sõnul leidsid kaitsepolitseinikud Parbuse kodu läbiotsimisel muuhulgas 25 000 kroonise väärtusega kinkekaardi, Parbuse kabinetist aga raamatu, mille vahel kinkekaart üle anti - see oli Karl Tihase koostatud "Eesti talurahvaarhitektuur".

"Et kinkekaardil ei olnud kinkija nime, tuli selle numbri kaudu tuvastada, kes on kinkija. Seepärast selgus alles mitu päeva pärast kinkekaardi leidmist, et kinkijaks on Tõnu Korts ja kinkimisega on seotud AS Merko Ehitus."

AS Merko Ehituse juhatuse liikmele Tõnu Kortsule ja AS-le Merko Ehitus on tänaseks samuti esitatud kahtlustus pistise andmises. Prokurör Välingu sõnul ei ole Parbuse vabastamine hetkel mõeldav, sest kuritegelik skeem on hästi läbi mõeldud ja vabanedes võib Parbus edukalt takistada kahtlusaluste lõpliku ringi väljaselgitamist, samuti mõjutada tunnistajaid, aga ka saavutada oma varasemate, tänaseks kuriteokahtlusega varjutatud kokkulepete täitmise.