"Mida rohkem kasutavad inimesed oma toiminguteks ID-kaarti või Mobiil-ID'd, seda kindlamalt on nad kaitstud küberkuritegevuse eest ning seda suurem on inimeste turvatunne ühiskonnas tervikuna - see on meie kõigi ühine eesmärk," sõnab Parve.

Turvalise interneti päeva puhul esitleb Vaata Maailma täna kell 14.00 Tallinnas Viru Keskuse Rahva Raamatus raamatut "Arvutikaitse ABC". Raamatu autoriks on Arvutikaitse.ee internetilehe toimetaja Aare Kirna.

Samuti õpetab SA Vaata Maailma kuni 14. veebruarini Maksu- ja Tolliametis kõiki huvilisi kasutama ID-kaarti ja Mobiil-ID'd kui turvalist identifitseerimisvahendit ning jagab neile, kes õpivad andma digiallkirja, tasuta ID-kaardi lugejaid. Koolitamistegevus jätkub ülejärgmisel nädalal Viru tänava Apollo Raamatumajas.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on internetis turvaliselt tegutsemiseks oluline ID-kaardi kasutamisvõimaluste tundmine.

„Turvalise interneti päev pole miilitsapäev, seda tuleb tõsiselt võtta," ütles Parts, kelle sõnul on täna sobiv hetk meelde tuletada, et ID-kaart pole pelgalt passi aseaine, vaid eelkõige veebiruumis turvaliseks tegutsemiseks vajalik vahend.

„Eestis on ID-kaarte välja jagatud üle miljoni, ent peamiselt kasutavad inimesed seda isikut tõendava dokumendina, mitte veebis tehinguid tehes enda identifitseerimiseks," kommenteeris Parts. „Kutsun kõiki nii täna kui ka ülejäänud aasta jooksul ID-kaarti aktiivselt kasutama, et Internetis toimetamist turvalisemaks muuta."

Turvalise interneti päeva organiseerib võrgustik Insafe, mille tegevust finantseeritakse ELi turvalise interneti programmi (Safer Internet Programme) kaudu.

Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus algatab täna 19. veebruarini kestva internetireklaami kampaania, mille eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu internetiturvalisusele ja anda infot, mis õpetab inimesi paremini oma arvuteid kaitsma. 

Turvalise interneti päeva tähistamise algatas Euroopa Komisjoni kaasrahastatud Euroopa Turvalisema Interneti teavitusvõrgustik Insafe. Eestis tähistatakse ülemaailmset turvalise interneti päeva kolmandat korda.