Mõned väljavõtted Partsi kõnest ja Vooglaiu kommentaaridest partei listis.
Parts: "Ilma pikemalt keerutamata: 13. juuni oli meie erakonna jaoks ebaõnnestumine ja me kõik oleme need inimesed võitlusväljal. Täna ei ole vaja otsida süüdlasi, vaid teha tõsiseid järeldusi."

Vooglaid: "See on väär seisukoht. On vaja selgelt välja öelda, mis ja kes on tekitanud olukorra, kus Res Publica on muutunud häbiväärseks."

Parts: "Olime lubanud aasta tagasi korda ja me tegime ühe vea - kõike korraga ei saa. Oleme seadnud liiga ambitsioonikad eesmärgid - siirdumine teadmistepõhisele majandusele, rahvastiku vähenemise peatamine, poliitilise kultuuri muutmine."

Vooglaid: "Kes teab, mis see on, mida Res Publica juhtkond peab "teadmistepõhiseks majanduseks"? Väidan, et mitte keegi ei tea. Udukoguna on sõnastatud ka teised eesmärgid. Seetõttu on nende saavutamiseks vajalikud eeldused samuti udused ja süsteemitud."

Parts:  "Kogu meie poliitika peab lähtuma Eesti inimese vajadustest ja suunatud inimesele."

Vooglaid: "Selgelt demagoogiline avaldus. Ehk oleks kuskil võimalik lugeda, milline on Eesti inimene, millised vajadused on nooremal, keskmisel ja vanemal põlvkonnal maal ja linnas?"

Parts: "Me ei arvestanud koalitsioonivalitsuse reaalsusega, oponentide lakkamatu kriitikaga, inimeste võimega kaasa tulla, riigi võimalustega ja muutusime seetõttu vähehoolivaks." 

Vooglaid: "Kaasa saab tulla sellega, mis on kaasaegne, humaanne, mõistlik... Kujutage ise ette, mis siis oleks juhtunud, kui RP "äraostmatutel" ja nende taga olevatel isikutel oleks olnud võimalik tegutseda ilma kriitilise järelevalveta."

Parts: "Tõsised Euroopa ees seisvad valikud jäid valimiskampaanias kahetsusväärsel kombel tahaplaanile."

Vooglaid: "Miks? Miks RP asjatundjad ei käsitlenud valimiskampaania ajal tõsiseid Euroopa ees seisvaid valikuid? Kas see juhtus kogemata või üritas RP saavutada privilegeeritud positsiooni infosulu kaudu rahvast lollitades ja isoleerides?"

Parts: "Olen nõus kriitikutega, välja tuli, nagu oleks elevant sattunud portselanipoodi. On suveaeg ja inimesed tahtsid puhkust ja rahu."

Vooglaid: "Soh, nüüd selgub, et valimistel läbikukkumise kõige kaalukamaks põhjuseks oli siiski suveaeg... ? Põhjuseks oli usalduse kaotus."

Parts: "Kindlasti võib mind süüdistada selles, et erakonna esimees ei ole täit võimu haaranud erakonna üle ja ei hoia seda oma karmi kontrolli all. Ma ei kavatsegi seda teha."

Vooglaid: "Arusaamatu jutt. Miks võiks kindlasti süüdistada selles, milleks alust ei ole? Tegelikult on üpris suur korralagedus. Seda ei maksa õigustada ega varjata. Otsuste kvaliteet on madal."

Parts: "Kas aktiivsete tööturumeetmete mitmekordistamine ja mitmekesistamine on vale?"

Vooglaid: "Võib öelda, et mõttetu on nii küsida. Üksikud abinõud ei saa anda ootuspärast efekti. Võib öelda, et kogu see valdkond, mis kuidagi seondub töö ja tööhõivega, on käsitletud erakordse juhmuse ja saamatusega. Kohati jääb mulje, et seal tegutseb kahjur, kes peab peenikest naeru."

Parts: "Kas meie püüdlused panna pensionid senisest veidigi kiiremini kasvama on olnud vale?"

Vooglaid: "Küsi, kas vanainimestel on nüüd võimalik ära elada."

Parts: "Meie ülesanne on süstida inimestesse usku ja optimismi parema tuleviku suhtes. Ma kutsun kõiki üles olema kannatlikud."
Vooglaid: "Usku ei saa süstida. Vale sisendamine oli kombeks nendes riikides, mis lehkasid Euroopas läinud sajandil. Neist ei ole kena eeskuju võtta."